Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Phantasm 5 redan här!

Publicerad av Rysarnytt 26 mar 2014

Det har snackats mycket genom åren om en uppföljare i Phantasm-serien. Såväl fans som regissören Don Coscarelli har velat se en fortsättning. Och sjukt nog har man tydligen redan en film färdig som väntar på fansen.

phantasm 5 ravager movie poster

Flera sajter har rapporterat flitigt det senaste dygnet om turerna kring Phantasm 5, som har titel Phantasm V: Ravager som ni kan se på teaserpostern ovan. Och det verkar som alla är tagna på sängen av den stora nyheten: att filmen redan är färdiginspelad! Men inte med Don Coscarelli som regissör. Den nya filmen är skriven och regisserad av David Hartman under ledning av Don Coscarelli, så han har inte släppt sin baby vind för våg. Den första filmen kom 1979 och följdes av tre uppföljare 1988, 1994 och 1998.

Hartman har en gedigen meritlista från filmen och verkar ha varit involverad i varenda del i produktionskedjan där han jobbat med flera av de stora bolagen, bland annat Sony, Disney och New Line. Han jobbade också med animering och visuella effekter på Coscarelli senaste film John Dies at the End.

Det finns inte så mycket info om handling eller vilka som är med i filmen men det ser ut som vi skulle ha hela det gamla gänget i finaste form. Hemsidan Phantasm Archives har precis släppt en liten punktlista som ger lite mer kött på benen för alla utsvultna:

  • This project has been filming little by little since 2008.
  • The original working title for several years was ”Reggie’s Tale
  • The original cast members put in appearances along with some Don Coscarelli regulars.
  • It was partly filmed in Crestline, CA at Reggie Bannister’s own home!
  • Many of the familiar series elements are back… the ’Cuda and the sphere especially. Oh, yes… there will be blood!
  • The Lady in Lavender will be making a return appearance.
  • Don Coscarelli did NOT direct the film. Phantasm V: Ravager was written and directed by David Hartman under the supervision of Coscarelli.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: