window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Chestburster, facehugger och alienägg i Ridley Scotts Alien: Covenant

Publicerad av Rysarnytt 12 dec 2015

Det ser ut som Ridley Scott kommer att gå all-in i sin nya film Alien: Covenant. Det blir inte bara Xenomorphs, utan även chestburster, facehugger och de klassiska alienäggen från första filmen.

alien 1979 john hurt

Ridley Scott har verkligen gjort en helomvändning när det gäller uppföljaren till Prometheus. Han har inte bara plockat in Xenomorph i manuset, bytt titel och sagt att det är en Alien-film och inte en Prometheus-film han ska göra samt dragit ut filmen till en trilogi. I en intervju med The Wrap avslöjar han nu att han kommer att plocka in typ hela den ikoniska arsenalen från första filmen. Men det blir också en helt ny skapelse:

“They’re going to go to the planet where the Engineers came from, and come across the evolving creature that they had made. Why did they make it? Why would they make such a terrifying beast? It felt bio-mechanoid, it felt like a weapon. And so the movie will explain that, and reintroduce the Alien back into it. There was always this discussion: Is Alien, the character, the beast, played out or not? We’ll have them all: egg, face-hugger, chest-burster, then the big boy.”

Det ser ut som att det kommer att bli en hel del nostalgifest i det nya alien-universumet, som kanske också frambringar lite nya framtida ikoner. Scott har sagt att hans nyuppväckta intresse för att göra trilogin, som blir en prequel, är inspirerad av de nya Star Wars-filmerna. I den kommande filmen följer vi besättningen på kolonisationsfartyget Covenant som råkar förväxla en avlägsen och farlig planet med ett oupptäckt paradis, där den enda synliga invånaren är Michael Fassbenders syntetiska karaktär David. Men som vi vet, den nya besättningen kommer att ha en hel del skrämmande saker att utforska och upptäcka på den där planeten. Scott befinner sig just nu i Australien för att hitta inspelningsplatser till Alien: Covenant som ska börja spelas in i mars.

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=LsD6AL3HJtM”]

Kommentarer

  1. 13 dec 2015: 22:51
    roboguy

    Det låter nästan lite för bra för att vara sant men jag hoppas att Ridley Scott hittar tillbaka till något bra och att de kommande filmerna kan bli mästerverk. Men det är att hoppas på för mycket nu för tiden;P

Lämna en kommentar: