Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Wrong Turn 5: Bloodlines

Publicerad av admin 10 apr 2013: 19:34

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Wrong Turn 5 – Bloodline hockeymaskhockeymaskhockeymask
Utgivningsår: 2012
Regissör: Declan O’Brien
Medverkande: Doug Bradley, Camilla Arfwedson, Simon Ginty m.fl.
Distributör: SF Home Entertainment

wrong-turn-5-bloodlines

Wrong Turn… för 5:e gången. Direkt på DVD. Det betyder nödvändigtvis inte att filmen är usel. Men här balanserar verkligen mitt tålamod på en skör tråd. Regissörens entusiasm och uppfinningsrikedom räddar den dock från ett totalt fiasko. För det här är en uppvisning i mördandets konst på film. Gorehounds som gillar Peter Jackson, kan nog gilla den här.

Doug Bradley är ingen sofistikerad cenobite i den här filmen. Han spelar istället en hillbilly, Maynard, en patriark till tre inavlade kannibalbröder, One Eye, Saw Tooth och Three Finger. Ett släktträd som heter duga. Och One Eye, Saw Tooth och Three Finger jobbar hårt. Det är Halloween, och i det lilla samhället Fairlake, är det festival på gång. Ungdomarna väller in och kannibalerna får vittring. Blood! Det är ganska tacksamt för dem, de smälter in bra i miljön eftersom folk och fä tror att de bär kostymer. Sedan är det som all civilisation lämnat jorden. Ni fattar?

Bonusmaterialet innehåller bland annat ett kommentatorspår. Ganska underhållande. Pedagogiskt stödhjälpmedel för den som kanske går och lustar efter att bli skräckfilmsregissör när han eller hon blir stor. Wrong Turn, Wrong Turn 2 – Dead End, Wrong Turn 3 – Left for Dead och Wrong Turn 4 – Bloody Beginnings är de övriga releaserna i serien.

-Helena Bjuresäter Sjöholm

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=aeFylL3lLoU” rel=”0″]

Kommentarer

  1. 11 apr 2013: 15:58
    Tony J

    Jag tyckte den var rätt ok. =) Inget mästerverk, men underhållande

Lämna en kommentar: