Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

White Noise: The Light

Publicerad av admin 6 feb 2011: 23:26

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: White Noise 2: The Light
Utgivningsår: 2007
Regissör: Patrick Lussier
Skådespelare: Nathan Fillion, Katee Sackhoff m fl

Mikael Jonsson (2007)
En klart sevärd näradöden-thrillerrysare med trevliga spökinslag och mysiga japanskräckvibbar. Man kan väl säga att den liknar Final Destination-filmerna. Snyggt filmad i regnig stad och ganska läskig. Min favorittjej från Battlestar Galactica, Katee Sackhoff, är med på ett hörn. Snacka om att jag blev glad!
Ettan kommer jag inte ihåg mycket av, Michal Keaton hade huvudrollen. Minns radiobrus och Keatons bekymrade min. Shit vad han är dålig. Förutom i Beetlejuice.
Tvåan nu då.
En kille mister fru och barn (mördade) och blir såklart ledsen något så in i norden. Själva mordscenen är fruktansvärt dålig och gjorde mig nästan på dåligt humör. Killen käkar sjukt mycket sömntabletter och sköljer ner med bourbon. På sjukhuset med låg puls färdas han mot ljuset, mot sin älskade familj som står med öppna armar. En fin scen. Den återkommer givetvis ett par gånger. Bzzzzzt. Elpaddarna tar honom tillbaka till livet, det härliga livet.
Och från och med nu kan han se på människor om de just ska dö. De liksom lyser. Som i titeln – The light. Det här gör att han får en ny uppgift i livet. Han börjar rädda liv, och det gör honom till en gladare person såklart. Ända tills han kommer på vad de människor han räddar ställer till med några dagar efter räddningen. Det lutar åt en trea eller en fyra i betyg.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: