Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

We are what we are

Publicerad av admin 11 okt 2011: 17:28

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: We Are What We Are (Somos lo que hay)
Utgivningsår: 2011
Regissör: Jorge Michel Grau
Skådespelare: Francisco Barreiro, Adrián Aguirre, Miriam Balderas m fl
Distribution: Pan Vision

We are what we are dvd pack

 

Rosie Gibson
En sliten man stapplar genom ett anonymt köpcenter. Han faller ihop på marken, spyr upp svart sörja varpå han avlider. Det visar sig att mannen var överhuvud i en familj med smak för människokött, och nu är det upp till hans efterlämnade barn och änka att få mat på bordet. Undertryckta känslor mellan de ständigt käbblande syskonen står mer i fokus än de stackars prostituerade och gatubarn som kommer i familjens väg.

We Are What We Are kan skryta med att vara Méxicos första kannibalfilm, men Rysarnytt upptäcker en film som hellre vill spegla dagens Mexico än att vara en splatterrulle. ”Min första tanke var att göra en film om familjens upplösning” säger manusförfattaren och regissören Jorge Michel Grau i en intervju i Village Voice och han fortsätter ”det börjar som en art house-film men byter sedan till skräck.” Hans stora inspiration är inte de klassiska skräckmästarna utan Vincent Gallo, Michael Haneke och Claire Denis men bleknar lite jämfört med till exempel Dogtooth på temat dysfunktionell familj…

Men det hindrar inte att rysarfantaster håller ett öga på vad Grau hittar på härnäst, och We Are What We Are är definitivt värd en titt!

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: