Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

They Wait

Publicerad av admin 4 feb 2011: 22:45

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: They Wait
Produktionsår: 2007
Regissör: Ernie Barbarash
Skådespelare: Jamie King, Terry Chen, Regan Oey m.fl.
Distributionsbolag: Njutafilms

Jonas Danielsson (2007)
En ulv i fårakläder eller är det månne ett får i ulvakläder? Ja, vilket fall som helst. Det här är inte en asiatisk skräckis oavsett hur mycket det flirtas med konceptet. I själva verket är den här datagenererade spökhistorien en rätt beige film producerad av bland andra Uwe Böll – mannen som folk samlar pengar åt så att han ska sluta regissera.

Historien är väl helt okej. Under högtiden ”den hungriga spökmånaden” börjar unge Sammy se spöken i Shanghai där hans familj för tillfället bor. Och det är inte vilka spöken som helst – här handlar det om köttiga och hungriga dito. När han åker på en släktings begravning verkar alla portar till spökvärlden stå på vid gavel och en radda övernaturliga händelser hotar hans liv. Ska mamman lösa mysteriet för att rädda sin son?

They Wait är relativt stämningsfull och begravda hemligheter som spökar för upprättelse är ett, måhända uråldrigt men, schysst koncept. Dessutom är Regan Oey som spelar ungen sådär lagom nollställd för att fungera. Tyvärr dras filmen ned av otroligt usla dataanimeringar och taffliga effekter men främst sjunker skeppet med hjälp av Jamie King i huvudrollen som mamman. Hon är faktiskt inte trovärdig en enda sekund.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: