Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Tales from the Crypt: Demon Knight

Publicerad av admin 7 jun 2012: 11:45

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Tales from the Crypt: Demon Knight
Produktionsår: 1994
Regissör: Ernest R. Dickerson
Skådespelare: John Kassir, Billy Zane, William Sadler m fl
Distribution: Njutafilms

dvd omslag tales from the crypt demon knight

Ack det ljuva 90-talet….
När undertecknad var en liten tös gick det på sena kvällar en serie som hette ”Tales From The Crypt” på kabel-TV. Eftersom undertecknad älskade kombinationen skräck/ lättklädda damer/billig humor lika mycket då som nu var det en given succé, eftersom varje 25-minutersavsnitt var fylld till brädden med ovanstående toppat med taglines som ”Freight – Camera – Hacktion!”.

Den HBO-producerade (kan HBO göra NÅGOT fel?!) serien sändes mellan 1989-1996, och ”Demon Knight” var den första i vad som var tänkt att bli en trilogi långfilmer släppta av Universal; tyvärr blidde det bara två – ”Demon Knight” och den efterföljande ”Bordello of Blood”.  Länge var det en diskussion ifall det ens skulle förekomma demoner i ”Demon Nights” men till sist bestämde väl filmbolaget att det skulle vara som att göra Dracula utan vampyrer, så demonerna fick bli kvar.

Precis som i serien introduceras filmen av den legendariske ”The Crypt Keeper”, skräckvärldens motsvarighet till Krusty the Clown, och efter en ordentlig dos av gore och guppande jättebröst kan filmen börja….

En ensam man blir jagad av en annan man i ett ödsligt New Mexico. Deras bilar krockar men mannen lyckas fly. En av männen är Guds utsände som bär på en av sju nycklar som smiddes med Jesus blod, och en av dem är The Collector, en demonhärskare som är ute efter den sista nyckeln Ondskan behöver för att ta över universum. Vem är vem? Vem är ond och vem är god? På ett nedgånget motell sker slutstriden mellan demonerna och en liten brokig skara människor (och en katt).

”Demon Knight” är inte skrämmande eller ryslig på något sätt, men däremot fylld av avslitna huvuden, exploderande ögonglober och inälvor. Om man har samma humornivå som Beavis & Butthead (vilket denna recensent har) så är den det roligaste man sett på länge.

Regissören Ernest Dickerson har inget dåligt CV heller. Efter att ha jobbat som scenograf på filmskolekollegan Spike Lees tidiga filmer satte han sig själv i regissörstolen  och har sedan ”Demon Knight” regisserat prisbelönta avsnitt av ”The Wire”, ”Treme” och ”Dexter”

– Rosie Gibson

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=6OssUeer57A” rel=”0″]

Lämna en kommentar: