window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Priest 3D

Publicerad av admin 17 jun 2011: 12:22

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Priest: 3D 
Utgivningsår: 2011
Regissör: Scott Charles Stewart
Skådespelare: Paul Bettany, Brad Dourif, Christopher Plummer m fl
Distribution: Walt Disney Studios Motion Pictures

Priest screen

Rosie Gibson
Det är väl bäst att erkänna från början; jag har inte läst någon av de 16 mangaböcker av Hyung Min-woo som Priest är baserad på, så jag kan inte jämföra. Men enligt många källor finns det så få likheter att fans har blivit upprörda… som vanligt då.

Vi befinner oss i en dystopisk framtid där ett stort krig mellan människor och vampyrer nästan gjort slut på mänskligheten. Människorna vann kriget, och i de få städer som finns kvar styr den katolska kyrkan med järnhand, härligt representerad av en despotisk Christopher Plummer i högform.
I sin tjänst har kyrkan en elitarmé av superkrigare, Priest är en av dem. Eftersom kriget är vunnet och behovet av krigarprästerna har avtagit lever  de utstötta men de är fortfarande bundna till sina heliga löften. En dag kontaktar sheriffen Hicks Priest och berättar att vampyrer överfallit Priests bror och kidnappat hans brorsdotter.  Priest lyckas inte övertala kyrkan att vampyrerna är lösa igen, alltså återstår endast att ensam ge sig ut på solouppdraget att sparka vampyrstjärt…

Alla Priests pluspoäng vinner den på att den är otroligt snygg, varje millimeter av den är koreograferad in i minsta detalj. Paul Bettany stöper sig själv i Clintans form som ensam krigare med en mission och han gör det bra, men det är Maggie Q som stjäl showen som hans motvilliga sidekick- hennes läderoverall är värd hela biljetten. Det enda man kan klaga över är att de fula, klumpiga vampyrerna är stulna direkt ur I am Legend, men det går att leva med. På det hela taget är Priest en habil skräckfilm som inte är ett dugg läskig men rent estetiskt ett litet konstverk.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: