Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Lovely Molly

Publicerad av admin 6 maj 2013: 19:27

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Lovely Molly hockeymaskhockeymask
Produktionsår: 2011
Regissör: Eduardo Sánchez
Medverkande: Gretchen Lodge, Johnny Lewis, Alexandra Holden m. fl.
Distribution: Njutafilms

MOLLY INLAY.indd

Duon bakom Blair Witch Project göt en gång i tiden nytt liv i en slumrande skräckgenre som var upptagen med metahorrortrams och tröttsamma skräckklichéer. Man tog ett kliv tillbaka och kopierade Cannibal Holocaust-receptet och fokuserade på två av skräckens gamla hederliga trotjänare; enkelhet och realism. Det gick väl rätt hyfsat får man väl säga. På senare år har det varit en fullkomlig explosion av found footage-filmer med dokumenterande och skakiga handkameror. En del guldkorn som REC och Trolljägaren men också en sedvanlig ström skräp som brukar följa med på köpet. Sedan BW-regissörerna gick skilda vägar har man inte varit lika framgångsrika.

Med Lovely Molly är Eduardo Sánchez tillbaka i found footage-röran och det går väl sisådär. Filmen handlar om fd missbrukaren Molly och hennes man som nygifta flyttar in till Mollys föräldrahem. När mannen som jobbar som lastbilschaffis försvinner ut på vägarna för att knega ihop brödfödan hemsöks ensamma Molly av något främmande som inte direkt önskar henne välgång och lycka. Har det med hennes missbruk att göra eller något bortträngt i familjens historia som spökar? Hon tar hjälp av en videokamera för att finna svaret.

Att historier som skildrar psykotiska och paranoida tillstånd är logiskt luddiga behöver inte bekymra vän av ordning i statsfinanserna så länge man förmedlar intressanta känslotillstånd. Skapar någon form av surrealistisk stämning och har en dramaturgi som väcker ens nyfikenhet. Problemet med Lovely Molly är att man blir mer förvirrad än intresserad av vad som händer. Man får inga tydliga svar på vad som pågår utan får dra sina egna slutsatser bland alla märkliga klipp och övergångar och weirda prylar som kastas in. Gretchen Lodge gör förvisso ett okej porträtt av Molly men det hjälper inte riktigt. Att filmen dessutom är en rätt trist och skräckbefriad histora gör inte saken bättre.

– Stefan Särnefält

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=JvAmfXz0PqU” rel=”0″]

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: