Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Lifterskan

Publicerad av admin 16 jul 2011: 10:43

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Lifterskan (Butterflies)
Inspelningsår: 1975
Regissör: Joe Sarno
Skådespelare: Marie Forså, Eric Edwards, Harry Reems m fl
Distribution: Studio S Entertainment

marie forså lifterskan - butterflies

Rosie Gibson
Ack den som levat på det ljuva sjuttiotalet! I alla fall som det framställs i av Joe Sarnos Lifterskan aka Butterflies där karaktärerna fyller tillvaron med akrobatiska sexuella utsvävningar al fresco till elorgelmusik mellan discobesök och nyckfullt springande över blomsterängar.

Lifterskan kom till under Sarnos europeiska tid, där hans drottningar Marie Liljedahl, Christina Lindberg, Helli Louise och Marie Forså regerade hans filmer. För huvudrollen som Denise valde han representanten för den svenska oskuldsfulla flickan med eld under kjolen och det bästa som sprungit ur Farsta; Marie Forså. Sarno och Forså hade tidigare jobbat tillsammans med Baby Love och Devils Plaything, men nu börjar det här bli en dokumentär om Joe Sarno istället för en recension över Lifterskan så vi återvänder till den….

Denise är en bondflicka som aldrig bär underkläder och som slavar på sin fasters gård ute på landsbygden. Hon har tröttnat på sin träige pojkvän Freddy (gökande och springande över blomsterängar) och de blinkande neonljusen från München lockar tillsammans med en dröm om att bli glamourmodell. Denise packar sin väska och ger sig ut på vägarna, där hon till slut möter nattklubbsägaren Frank (Harry Reems med en mustasch som skulle få Nietzsche att blekna) som tar med henne hem till München och visar henne det goda livet (det vill säga mer gökande, disco och springandes över blomsterängar).

marie forså och harry reems butterflies

Det låter ju riktigt illa när de bästa skådespelarna i en film är hårdporrkillarna Harry Reems och Eric Edwards, men man kan inte låta bli att älska den stolpiga, svårt brutna engelskan som alla andra talar. Lifterskan är en blandning av filmhistoriens kanske hetaste sexscener mellan Forså och Edwards (som var ett par under inspelningen), världens hårigaste man och fantastiskt dåligt skådespeleri. En riktig pärla!

Ps. Köp Studio S utgåva av Lifterskan, den innehåller en dubbel DVD med den oklippta versionen och XXX-versionen och är dessutom fullspäckad med extramaterial, där är får man bland annat veta att filmen spelades in i producentens lägenhet i München och när grannarna fick reda på att det var snuskfilm på gång, bjöds de helt sonika in för att se på. Som sagt, det ljuva sjuttiotalet….

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: