Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Jurassic Shark

Publicerad av admin 31 aug 2012: 11:17

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Jurassic Shark
Utgivningsår: 2012
Regissör: Brett Kelly
Skådespelare: Emanuelle Carriere, Christine Emes, Duncan Milloy m fl
Distribution: Kaleidoscope

jurassic shark poster

Älskar man skräckfilm, som vi här på Rysarnytt gör, får ens sinnen ibland tåla en hel del stryk. När ett gäng polare tar en kamera och bestämmer sig för att göra en film ihop låter nog konversationen nog inte så här ”-Åh, låt oss filma Alkemisten och göra ett gripande drama!”. Oftast så är det just skräckfilmen som lockar till sig regi-oskulderna med varierande resultat. Ibland får man en The Blair Witch Project eller en Kill Buljo och ibland får man en eh, Jurassic Shark. Inte för att regissören, kanadensiske Brett Kelly, med mästerverksdoftande titlar såsom She-Rex och Attack Of The Giant Leeches under bältet är någon nybörjare, men hela produktionen påminner en hel del om de alstren vi brukade skapa på mediakunskapen i mellanstadiet.

Upplägget är som följande: en öde ö. Bra. Ett oljeföretag som råkar borra för djupt. Visst, bra. De frigör en Megaladon, en 200 miljoner år gammal mördarmaskin på 20 meter. Perfekt. Bryt till två tonårstjejer som efter en smärtsamt usel dialog bestämmer sig för att ge sig ut på en simtur. Min gissning är att hajen tröttnade på att lyssna och bestämde sig för att sätta punkt för deras och publikens lidande. Bryt till ett gäng tuffa kriminella som stulit en tavla och som av en okänd anledning endast har en liten roddbåt som flyktväg. Mer usel dialog och totalt ologiska vändningar följer när de stöter på en grupp studenter som är ute efter att avslöja oljebolaget olagliga borrningar. På denna väg fortsätter det, med leviterande filmkameror, flygande hajar och riktigt obeskrivliga datoranimationer.

Som vi sa tidigare, älskar man skräckfilm, och även B-, C, D och E-film är man van vid taskiga effekter, halvdant skådespeleri och skakig kamera. Vad man däremot behöver, och vad som kan lyfta till och med en spoof på Kill Bill med norrmän, är ett bra manus. Och det saknar tyvärr Jurassic Shark. Den saknar till och med det gängse överflödet av nakna skönheter som är brukligt i liknande produktioner. Oförlåtligt.

– Rosie Gibson

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=8Sj0cMi_K7o” rel=”0″]

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: