Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

I Am Legend

Publicerad av admin 31 jan 2011: 20:20

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: I Am Legend
Regissör: Francis Lawrence
Inspelningsår: 2007
Skådespelare: Will Smith och en byracka…

Helena Bjuresäter Sjöholm (2007)
Filmen ställer en av mänsklighetens mest rafflande frågor. För vad skulle du göra om du vore enda (levande) människan på jorden? I I am Legend spelar Will Smith Robert Neville som inte bara är virolog. Han är även general och något av ett överlevnadsmirakel. Ett ilsket virus slår ut hela New York och resten av mänskligheten som det verkar. Fast det är ju lyckosamt att just Neville är immun. Hans jycke också visar det sig…
Varje dag är extremt inrutad. Dagliga rutiner för hygien, skötsel, träning och spaning efter mänskligt liv håller honom igång. Djurlivet verkar trotsa viruset och han jagar villebråd för sin forskning. Fast besluten att hitta ett botemedel.

Filmen börjar ganska lågmält och stundtals blev jag lite orolig för att Smith skulle börja rappa. Men det gör han inte, däremot gled tankarna iväg till Tom Hanks som snackade med en volleyboll i en hel film. Smith pratar väldigt mycket med sin hund. Skillnaden är dock att Hanks uttrycker starkare känslor för sin boll, än Smith för sin hund. Men det betyder inte att Mr Smith saknat engagemang för det här projektet. I am Legend har varit på gång länge, men andra projekt har kommit emellan. Enligt IMDB ville han att Guillermo del Toro skulle regissera. Det är ju ruskigt intressant. Han var dessvärre upptagen med Hellboy ll.

Vad sätter man för betyg på en sån här film? Filmen tar sig efter ett tag och skräcken sätter in. Men jag tycker inte effekterna är särskilt välgjorda. Det är synd för det sänker värdet en hel del. Med en blaffig Hollywood-budget borde det ha blivit en bättre produkt. Den får tre masker.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: