Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Haunted Forest

Publicerad av admin 31 jan 2011: 19:48

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Haunted Forest
Utgivningsår: 2007
Regi: Mauro Borrelli
Skådespelare: Sevy Di Cione, Adam Green m.fl

Helena Bjuresäter Sjöholm (2007)
Japp, så befinner vi oss i skogen igen då. Den perfekta miljön för en riktigt ryslig rysare. Skogsummet vars gränser är svåra att uppfatta om du är orutinerad. Skogens invånare som är onaturliga och skräckinjagande, eller om det nu är så vi uppfattar dem då civilisationen tagit kommandot över våra liv. Det här är skogens typiska drag för filmer ur de mörkaste produktionerna. Och så skulle man kunna sammanfatta ramverket till den här filmen, Haunted Forest.

En person är saknad, troligen vilse i denna vassa terräng. Men några av de sökande vännerna får förstärkning då en indianättling och hans skeptiska polare kommer till skogen. De ska forska kring en legend. Förfadern till ättlingen, tillika den självutnämnde ledaren, efterlämnade en skrift som berättar om ett träd som slukar alla mänskliga själar. En olycklig kärlekshistoria tros ligga bakom och detta är den förbannelse som den unga olyckliga flickan kastat över skogens besökare. Men ack nej. Detta blir bara ett jidder av en massa löst sammanhängande smörja. Det är synd för det börjar ganska bra. Lite härlig hoppa-till-skräck. Men sedan dör allt. Filmmakarna har nog försökt modifiera fantastiska The Blair Witch Project och kryddat med lite japansk skräck som typ Ringu. Men jag säger njet. Den får en mask.

Får passa på att återkalla uppmärksamheten till Severance som är en av 2006 års bästa filmer. Den borde ha fått lite mer uppmärksamhet i filmvärlden. Här lyckas regissören ta fasta på vad skogen erbjuder på ett ypperligt vis.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: