Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Game of Werewolves

Publicerad av admin 18 okt 2013: 17:09

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Game of Werewolves hockeymaskhockeymaskhockeymask
Utgivningsår: 2013
Regissör: Juan Martínez Moreno
Manus: Juan Martínez Moreno
Medverkande: Gorka Otxoa, Carlos Areces, Secun de la Rosa m fl
Distribution: Njutafilms

game of werewolves dvd

Jag har alltid varit lite svag för det där med plågade män som förvandlas till kroppsbehårade bestar som ylar ute på mörka hedar under fullmånar. Inget ni behöver analysera djupare. Jag gillar hockey- och människohudsmasker också. Det finns så klart en del att säga om varulvsmyten och människans primitiva sidor kontra det civiliserade samhället. Men jag orkar inte ge mig in på det nu. Spanska Game of Werewolves är en mer lättsam historia som tar det hela med en klackspark, lite i samma anda som En Amerikansk Varulv i London. Det är gjort på ett skojfriskt och charmigt sätt även om det blir lite mycket springer-och-jagar-varandra-scener i den här filmen.

I centrum står den inte helt lyckade författaren Tomás som återvänder till sin hemby i tron att ta han ska föräras med en hedersutmärkelse för sitt författarskap. Men byborna har något helt annat i presentasken. De tänker nämligen offra honom för att bli kvitt en gammal förbannelse som gör att en liten släkting till Tomás förvandlas till varulv varje fullmåne. Som tur är har han ett par trogna vänner i form av sin agent och en gammal barndomskompis som inte tänker låta Tomás bli varulvsmat så lätt.

Juan Martínez Moreno kan sina varulvar och det är både en absurd drift och en fin hyllning till genren. Berättelsen har den gamla mysiga varulvsatmosfäriska inramningen men bjuder som ni redan fattat på mer skratt än skräck. Kanske inte alltid gapflabb men det behöver ni inte bekymra er om så mycket så länge ni har konjak och kaffe i glasen. Dessutom var det skönt att slippa CGI-varulvarna även om varulvarna ser lite lattjo ut. Som ett gäng förklädda babiantyper som hoppar runt som på ett apberg. Men jag gillade det. Roligaste scen var när Tomás hund ställer till det för dem i offerceremonin.

– Stefan Särnefält

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=WqHSn0W-rCU” rel=”0″]

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: