Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Final Destination 5

Publicerad av admin 9 sep 2011: 12:53

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Final Destination 5
Utgivningsår: 2011
Regissör: Steven Quale
Skådespelare: Nicholas D’Agosto, Emma Bell, Tony Todd m fl
Distribution:20th Century Fox (SE-Cinema)

final destination 5 poster

Rosie Gibson
I de flesta filmer presenteras och utvecklas karaktärerna under filmens gång. I Final Destination 5 är den proceduren avklarad efter de inledande fem minuterna, och har man någonsin sett en skräckfilm kan man lista ut ungefär hur det skall gå för var och en av karaktärerna senare i filmen. Ett gäng ungdomar skall på teambuildingresa, som de skall färdas till i en gammal buss. Snart somnar huvudpersonen och drömmer en mardröm om sagda buss… ja ni vet hur det går.

När jag kollar upp Final Destination 5 på IMDB noterar jag att den av tittarna fått över sex av tio möjliga stjärnor, vilket är ganska högt rankat. Speciellt för en film man har låga förväntningar på redan innan man ser den, en femte del i en lite uttjatad slafs-serie (eller vad skall man egentligen kalla genren, det finns ju ingen direkt bad guy bara olika sätt att slafsa huvudpersonerna  på. Det får bli slafs.).  Och faktiskt så lyckas regissören Steven Quale, som tidigare varit regiassistent åt James CameronTitanic och Avatar, att blåsa lite nytt liv och humor i denna pentalogi  som redan från första filmen hade glimten i ögat, och det blir många vinkar åt de tidigare fyra filmerna.

Final Destination-serien började som en lysande idé som gradvis började ta sig själv på mindre allvar, nästan på gränsen till det löjliga, men i femman är det löjliga nästan halva nöjet. Efter en svackande tredje och fjärde del, lämnar FD5 en nästan med förhoppningen om del sex.

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: