Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Evil Dead (2013)

Publicerad av admin 7 maj 2013: 18:47

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Evil Dead hockeymaskhockeymask
Utgivningsår: 2013
Regissör: Fede Alvarez
Medverkande: Jane Levy, Shiloh Fernandez, Lou Taylor Pucci m. fl.
Distribution: Sony

1160932 - Evil Dead

Jag har en speciell relation till Evil Dead-filmerna (inte minst för att VHS-omslaget till tvåan gjorde mig så paralyserad av skräck att jag inte vågade gå till videoaffären och hyra mina livsnödvändiga filmer under en väldigt lång period), så när jag fick veta att det skulle göras en remake väcktes inte samma vrede och indignation andra fans uttryckte, utan snarare en glad förhoppning.

På pappret såg allt perfekt ut; det uruguayanska skräckfilmsstjärnskottet Fede Alvarez (som 2009 blev känd för att ha lagt upp sin skräckkortfilm på YouTube) hade blivit handplockad av Sam Raimi och Bruce Campbell att regissera medan de själva producerade, och superkvinnan Diablo Cody skulle fila på manuset. Allt verkar finnas där. Stugan. The boundary-challenged trees (i brist på bättre ord). De dumdristiga ungdomarna. En viss bok.

När jag och Rysarnytt hade en djup diskussion inför den kommande rebooten av Evil Dead, sade Rysarnytt – alltid lika vis – ”men vad är Evil Dead utan Ash?”. Den formuleringen fångar essensen av vad som är fel med Evil Dead anno 2013. Och tar man bort originalfilmerna ur ekvationen blev det en hyfsad medelskräckis som lyckas få till några riktigt äckliga scener. Men var är humorn? Humorn som är navet i Evil Dead-serien saknas helt, och unga tjejer med keff motorik som spyr ärtsoppa har redan gjorts (bättre) i Exorcisten.

– Rosie Gibson

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=zxLjqazSmQo” rel=”0″]

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: