window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Bioshock 2

Publicerad av admin 25 jan 2011: 15:10

Titel: BioShock
Utgivningsår: 2010
Plattform: Xbox 360, PS3, PC
Utvecklare: 2K Games

Mikael Jonsson
(Xbox 360) På pappret är det många nyheter i uppföljaren till kritikerrosade Bioshock, men uppföljaren är långt ifrån lika fängslande som originalet. Mer av samma är inte alltid bra.
Vapnen är i princip de samma och likaså plasmiderna, med några få undantag. Fienderna är fortfarande något plastiga och inte lika festliga att skjuta som tidigare. Storyn är djup och kräver mycket av spelaren, om man har den läggningen. Hänger man sig totalt och läser alla anteckningar som ligger utspridda och lyssnar på alla bandinspelningar finns det mycket att bita i, men rusar man genom spelet vilt skjutandes är det faktiskt en helt vanlig shooter.

Personligen tycker jag skjutarspel ska vara skjutarspel och jag föredrar att storydrivna spel har tredjepersonsupplägg hellre än förstaperson. Med andra ord sprang jag genom spelet utan att dyka in i hela storyn. Att man ens kan göra så är mycket irriterande. Jag skulle hellre se att utvecklarna tvingade mig att ta del av hela berättelsen. Trots att det är mitt eget val att hetsa framåt och skippa textrutorna känner jag mig lurad. Man får spela som både Big Daddy och Big Sister, men ändå är inte Bioshock 2 lika spännande och roligt som ettan – och Rapture är inte heller lika vackert och inbjudande som senast. The first time is a charm heter det ju. Jag kan inte låta bli att, som så ofta, tycka att denna uppföljare är helt onödig.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: