Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

30 Days of Night

Publicerad av admin 25 jan 2011: 19:42

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: 30 Days of Night
Regissör: David Slade
Inspelningsår: 2007
Skådespelare: Josh Hartnett, Ben Foster m fl

Mikael Jonsson (2007)
“That cold ain’t the weather, that’s death approaching”

Är man någorlunda med i matchen vet man att skräck + alaska + snö + en total känsla av isolering är = The Thing. Jag vill att det ska vara så i fortsättningen också, och därför känns det jättebra att konstatera att alaskasnöisoleringsskräckfilmen 30 days of night inte är så värst bra. Men nu när jag nu slagit fast att TheThing fortfarande ligger högst upp på listan vill jag ändå rekommendera uppstickaren 30DON, främst p.g.a. dessa punkter
(jag älskar punkter):

* Serietidningsfeelingen
* Alaskasnöisoleringsfeelingen
* Fotot
* Vampyrerna

Skådisarna är rätt b – Josh Hartnett är träig och Ben Foster spelar över som lösdrivaren som varnar för vad som komma skall. Filmen har det klassiska
skräckfilmsupplägget – en i taget går åt – och den känns ibland för mycket musikvideo. The Crow hade mycket musikvideofeeling, men på ett bra sätt.
Så ni vet vad jag menar.

Även fast filmen alltså på många sätt suger, och småstinker MTV, är det svårt att inte gilla vampyrerna, de snygga scenerna och Sin City-vibbarna.
Särskilt snyggt är det när kameran stilla glider trettio meter ovanför marken där en batalj mellan vampyrer och Alaskastadens invånare är i full gång. Halsar slits isär och hagelskott avlossas. Snön färgas röd. Trots att filmen nästan saknar färger.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: