Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Infestation

Publicerad av admin 3 aug 2014: 13:59

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Infestation hockeymaskhockeymask
Inspelningsår: 2009
Regissör: Kyle Rankin
Skådespelare: Chris Marquette, Brooke Nevin, Ray Wise, Kinsey Packard
Distribution: Atlantic

fest

Hjärtligt välkomna till denna recension från lizzardking från filmbloggen Weekend Video. Tänkte jag skulle hjälpa min kollega Stefan med lite gästrecensioner så här kommer mitt bidrag och hoppas ni kommer att gilla det eller åtminstone finna något kul i det.

Infestation är inget märkvärdigt egentligen förutom för oss som har en svaghet för djurskräck i alla dess former de förekommer i. Den här gången är det insekter som tagit över världen och bestämt sig för att människan är längst ner på näringskedjan så därför söver de ner alla, väver in dem för att sedan ta för sig efter behov. Men allt går inte som krypen vill och när den typiske kontorsslaven Cooper (Marquette) vaknar upp ja, då är det dags att ta fram flugsmällaren och återställa världen till det som den en gång var för så här går det inte att ha det ju.

Tillsammans med den lokala städaren (Wesley Thompson), dennes döve son, chefens dotter (Nevin) så bär det i väg till nästet, jepp det förekommer ett sådant med i filmen, för ett snabbt mellanstopp hos överlevnadsfanatikern tillika Cooper´s far Ethan (Wise). fast ingen resa är enkel, speciellt inte med enorma spyflugor som flyger runt och terroriserar, hybrider mellan småhundar och insekter samt andra filurer så kan det inte bli något annat än en rätt så underhållande resa till nästet där allt ska ställas till ordning.

Nu ska filmen utspela sig i Colorado men det är Sofia, Bulgarien som står för inspelningsplatsen vilket inte märks direkt för vi slipper alla bulgarer som ska föreställa amerikaner med alltför oftast hemskt resultat och taskig brytning. Själva miljöerna är oväntat bra får jag säga och det är så jag blir lurad mellan varven och tror de verkligen är i Colorado eller så är det frånvaron av bulgarerna med brytningen som lurar mig in i trygg vetskap om att det trots allt är i USA vi egentligen ska befinna oss.Oavsett om var filmen är så funkar den för miljön gör sitt för att göra det här till en inte allt för smärtsam upplevelse.

Effekterna som är digitala är förvånansvärt välgjorda även om det inte direkt bjuds på något blod eller slafs utan det är med lite mosade insekter och någon enstaka transformation som vi bjuds på. Vad nu tänker ni? Inget direkt våld eller slafsande? Varför ska jag då se den här? Jo, för att dialogen är rapp och välskriven med ett ständigt käbblande mellan personerna med en viss mått av sarkasmer flygande men vänta er ingen Kevin Smith liknande dialog bara för det är det inte på tal om här men väl fungerande för den här sortens film. Wise och Marquette har kul i sina roller men det är Wise som stjäl filmen med sin härliga fadersgestalt, mer bekymrad över sin hund än sin son.

Överlag en snabb film som funkar när man är på humör för något som man inte brukar se. Den har sina stunder som både smått äcklar en som får en att dra både upp benen, om man inte gillar insekter, som den får en att dra på smilgroparna men än man egentligen vill för filmen är kul och oväntat underhållande. Annars kan man göra som atlantic och leta upp referenser på bloggar ta dem, sätta dem på fodralet till filmen och sedan skita i om de är korrekta eller ej. Bara det är grymt underhållande. I det här fallet har Atlantic quotat hedersknyfflen Ninja Dixon på baksidan av fodralet på deras Blu-ray: ”Som ´Drag Me To Hell´, fast med insekter.” Givetvis är detta helt åt helvete både stil- som referensmässigt för vad den käre ninjan skrev var det här:

How’s the creature-action and gore/slime then? Not much blood, but it’s not bloodless if someone thinks that. Like Drag me to Hell it focuses mainly on slime and other kinds of bodily fluids, and there’s a lot of smashed insects and humans.

– Lizzardking, Weekend Video

Lämna en kommentar: