window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Tysklands förbundskapten nazist i nya Wolfenstein?

Publicerad av admin 25 jul 2013

Det gick åt helvete för de svenska fotbollstjejerna mot Tyskland i EM. Men i kommande Wolfenstein: The New Order kan ni leva ut era aggressioner och ta ut hämnden på tyskarna. Antagonisten i spelet är nämligen slående lik Tysklands förbundskapten.

Spelvärlden leker allt mer ohämmat med filmvärlden där man lånar både ansikten och berättarstil från filmen. I det fantastiska survivalhorroräventyret The Last of Us hade till exempel spelkaraktären Ellie en del likheter med den kanadensiska skådespelaren Ellen Page och från början var hon tydligen ännu mer lik, vilket irriterade Page eftersom hon är huvudkaraktär i ett annat spel som heter Beyond: Two Souls. Och Aaron Staton från Mad Men lånade ut sitt ansikte i L.A. Noire nyligen. Men det är inte bara från filmvärlden spelmakarna verkar hämta sina spelnunor.

Fotbollsvärlden kan duga lika bra som inspiration som filmvärlden. Ofta kan det väl mer vara en ren slump att karaktärer i spelvärlden liknar någon känd person i verkligheten men långt ifrån alltid. Åtminstone känns det som de svenska spelutvecklarna MachineGames som ligger bakom kommande Wolfenstein: The New Order har sneglat rätt flitigt på förbundskaptenen för Tysklands damlandslag i fotboll, Silvia Neid, när man skapade huvudantagonisten i spelet.

Hon heter Frau Engel och är ledare för nazistpartiets flickavdelning. Förutom försåtliga likheter i yrkesutövningen så är de kusligt lika till utseendet. Kolla in öron näsa, ögon, haka, putmun och svalg. Hela baletten är tamejfan Neid upp i dagen. Sjuder av drill och disciplin och extravaganta excesser. Till och med frisyren har man klippt till rätt även om Neid verkar gilla att experimentera med hårsvallet i verkligheten och var mindre vågig och fräck under EM än hon är på den här bilden. Det är bara lugern och armbindeln som fattas.

wolfenstein_new_order_engel

Wolfenstein_Silvia_Neid_

Nu blev ni säkert nyfikna på vad nya Wolfenstein har mer att bjuda på än Tysklands förbundskapten. Wolfenstein: The New Order släpps mot slutet av året till PC, PS3 och Xbox 360 och utspelas i en alternativ värld under 1960-talet där nazisterna tagit makten efter att de har vunnit kriget. I centrum står som tidigare B.J. Blazkowicz som efter att ha legat i koma vaknar upp på en mentalinstitution i London. Och det är en värld Blazkowiz och vi alla minst av allt önskar oss: nazistparader, tre meter höga mechs som upprättar ordningen och hakorsflaggor som vajar överallt. Och nazisterna har precis som i Iron Sky redan varit på månen. Nu tar vi och kollar in den senaste trailern som släpptes på E3 i somras.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: