Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Star Wars J.J. Abrams har gjort en 4K-restaurering av Phantasm

Publicerad av Rysarnytt 15 dec 2015

I den nya Star Wars-filmen har en av karaktärerna döpts till Captain Phasma av regissören J.J. Abrams – som en hyllning till kultklassikern Phantasm. Nu visar det sig att Abrams hyllning till filmen inte stannat där. Han har även jobbat med en 4K-restaurering av filmen.

Phantasm posterJ.J.

Att Star Wars-regissören J.J. Abrams är ett stort fan av gamla sci-fi-klassiker är ju ingen nyhet men att han i hemlighet tillsammans med sitt team Bad Robot jobbat med en restaurering av Don Coscarellis kultklassiker Phantasm hade nog ingen räknat med. Det rör sig om en 4K-restaurering utifrån de ursprungliga kameranegativen med en helt ny 5:1-ljudbild, berättar Phantasm-regissören Don Coscarelli entusiastiskt för Entertainment Weekly.

Coscarelli berättar att han träffade Abrams för första gången för 15 år sedan som då avslöjade att han hade sett den som barn och var ett gammalt Phantasm-fan:

”He was doing Felicity, and he called me out of the blue, and told me he was a fan. Then, I introduced him to Angus Scrimm, and he put him into the Alias TV series in a recurring role. [The restoration] came about because he wanted to show Phantasm at Bad Robot. I told him, “Well, the prints are really bad.” He generously offered to help create a restoration. Obviously that’s an offer we couldn’t refuse.”

Coscarelli säger att 4K-versionen är som att se en helt ny film och jämför den gamla versionen med att titta på filmen genom solglasögon. Man har redan haft en visning inför hängivna fans men jobbar fortfarande med den nya versionen. Coscarelli tror att det kommer att dröja någon månad innan man är helt klar. Det är också anledningen till att premiären av den nya Phantasm-filmen Phantasm: Ravager dragit ut på tiden. Coscarelli räknar med att båda filmerna kommer att släppas någon gång under första halvåret 2016. Det kommer också att bli både DVD och Blu-ray-releaser av filmerna lovar han.

Här har ni några smakprov som ge er en liten bild av hur nya Phantasm kommer att se ut:

Phantasm_restaurerad

Phantasm_restaurerad2

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: