window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Skräckfilm gör dig smal

Publicerad av admin 29 okt 2012

Nog visste vi att skräckfilm får oss att må bra till kropp och själ. Men inte att en god dos skräckfilm också skulle få kilona att rasa. Men det har tydligen brittiska forskare kommit fram till.

Forskare vid University of Westminster i Storbritannien har på uppdrag av filmuthyrningsföretaget Lovefilm låtit tio försökspersoner titta på olika skräckfilmer medan de mätte deltagarnas puls och syreförbrukning. Och av resultatet att döma var skräckfilmstittandet rena rama jympapasset när det gäller kaloriförbrukning. The Shining var den film där deltagarna brände flest kalorier, hela 184 kalorier. På andra plats kom Hajen med 161 kalorier och på tredje Exorcisten med 158 kalorier. Varje enskild film motsvarar mer än en halvtimmes promenad eller en chokladkaka i kaloriförbrukning. Försökspersonerna förlorade inte helt oväntat flest kalorier när han eller hon blev skrämd. Det är när pulsen ökar och blodet pumpar runt snabbare som kroppen får en adrenalintillströmning, säger Dr Richard Mackenzie till The Telegraph:

”Det är utsöndringen av snabbverkande adrenalin, som produceras under korta skurar av intensiv stress eller i detta fall, rädsla, som är känt för att sänka aptiten, öka basalomsättningen och slutligen bränna en högre nivå av kalorier”.

Jösses vilken viktrasarfest Halloween plötsligt blev! Nu kan ni slänga era gymkort och lutar er tillbaka i soffan. Särskilt alla som är lättskrämda. Men är ni ute efter matchvikt kanske det är bäst att hålla igen med tilltuggen. Här har ni hela listan som består idel kaloriförbrännande godbitar:

1. The Shining: 184 kalorier
2. Hajen: 161 kalorier
3. Exorcisten: 158 kalorier
4. Alien: 152 kalorier
5. Saw: 133 kalorier
6. Terror på Elm Street: 118 kalorier
7. Paranormal Activity: 111 kalorier
8. The Blair Witch Project: 105 kalorier
9. Motorsågsmassakern: 107 kalorier
10. [Rec]: 101 kalorier

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: