Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Rob Zombie och Bret Easton Ellis i Manson-projekt

Publicerad av Rysarnytt 28 feb 2014

Förra veckan avslöjade Rob Zombie att han hade lagt hockeyfilmen på is och var på gång med ett nytt skräckprojekt. Nu visar sig att det han ska ta sig an Mansonfamiljen tillsammans med Americhan Psycho-författaren Bret Easton Ellis.

manson

Enligt Variety har Rob Zombie och Bret Easton Ellis inlett ett samarbete med Alcon Television att för Fox räkning undersöka händelserna kring Mansonfamiljens mordorgier 1969. De bestialiska Manson-morden i augusti 1969 då sju personer slaktades i Beverly Hills, däribland Roman Polanskis gravida fru Sharon Tate, har länge fängslat Zombie. Mansonkulten misstänks också för en rad andra mord under samma period men det är Beverly Hills-morden som hemsökt landet under alla decennier.

Zombies och Ellis projekt syftar till att ta ett helhetsgrepp på händelseförloppet och utifrån olika synvinklar berätta historier om människorna och händelserna som ledde fram till morden samt tiden efter morden. Projektet är tänkt att bli en tv-serie i flera delar där Zombie regisserar utifrån Ellis manus. Idén till projektet togs fram av gemensamt av Zombie och Adam Kolbrenner och Robyn MeisingerMadhouse Entertainment. Sedan utvecklade de konceptet och presenterade det för Ellis och Alcon.

– Jag har varit besatt av denna vansinniga historia sedan jag var liten, så naturligtvis tog jag chansen att hoppa på detta otroliga projekt. Efter att ha talat med Bret insåg jag direkt att vi delade samma vision för denna episka galenskap, säger Zombie i en kommentar.

Manson dömdes till döden i Kalifornien 1971 men dödsstraffet omvandlades senare till livstid när USA:s högsta domstol beslutade att dödsstraff stred mot författningen. 79-årige Manson sitter idag fortfarande inspärrad i Kalifornien och har gett upphov till en uppsjö av filmer och böcker. Härom året kom Micael Dahléns märkliga och fascinerande bok Monster där han intervjuar en rad seriemördare, bland andra Manson som han utvecklar ett speciellt förhållande till. Rekommenderas för den som vill veta mer om Manson och kulten kring honom idag.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: