window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

R.I.P. Robert Z’Dar (Maniac Cop)

Publicerad av Rysarnytt 1 apr 2015

Vi har lite sorgliga nyheter att dela med oss inför påskfirandet. Skådespelaren Robert Z’Dar har gått ur tiden bara 64 år gammal. Z’Dar var mest känd för rollen som den hämnande snuten Matt Cordell i Maniac Cop-serien.

Robert_zdar

Robert Z’Dar dog på måndagskvällen i Pensacola i Florida efter att ha behandlats på sjukhus för hjärtproblem. Han var mannen man kände igen på den enorma underkäken (en följd av en genetisk sjukdom) och vars filmer man oftast hittade i video- och dvd-hyllorna back in the good old days. Han hann med över 100 filmer i karriären men jag kan inte säga att jag minns eller ens känner igen särskilt många av dem. Men en handfull titlar hittade till min videobandspelare, som  The Night Stalker, Cherry 2000 och Soultaker. Det var lågbudgetskräck och action för nästan hela slanten och den mest påkostade rullen måste nog ha varit actionrafflet Tango & Cash där han spelade mot Sylvester Stallone och Kurt Russell.

Men den rollkaraktär som satte störst avtryck är utan tvekan den ikoniska rollen som den hämnande snuten Matt Cordell i Maniac Cop-serien. En av de coolaste och mest skräckinjagande karaktärerna på film och definitivt Z’Dars paradroll. Rysarnytt gjorde häromåret en specialvideoklippslista över Cordells bästa härjningar i serien och i topp hamnade den helt utflippade massakern på polisstationen. Vi tar och minns Z’Dar i högform när han gör rent hus med sina svekfulla kollegor. Ingen går genom glasdörrar som Robert Z’Dar. Tack och farväl!

[hana-flv-player video=”http://www.rysarnytt.se/wp-content/uploads/2012/12/Maniac-Cop-2.1.mp4″ width=”460″ description=”” player=”3″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”false” /]

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: