Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Norrländsk filmskapare får hjälp av Uwe Boll med sci-fi-skräckis

Publicerad av admin 10 sep 2013

Mannen som många älskar att hata, Uwe Boll, ska hjälpa till att marknadsföra den svenska sci-fi-skräckfilmen Luna Project som just nu är under inspelning i Norrbotten.

Luna Project är lågbudgetregissören Daniel Lehmussaari senaste projekt som just nu spelas in i Gällivare. Enligt Aftonbladet har regissören fått med Uwe Boll som exekutiv producent för science fiction-filmen. Lehmussaari är mycket glad över ha med sig Boll på tåget, vilket betyder mycket för filmens spridning.

– Hans namn är känt i sådana här kretsar och den typen av filmer som vi gör. Det här är en science fiction-skräckis i samma anda som Alien och klassiska filmer som kom på 1950- och 1960-talen i genren. Det ger vår film trovärdighet och det syns att det är ett riktigt projekt och att det inte bara är en amatör i Norrbotten som har gjort den, säger Lehmussaari till tidningen.

Luna Project utspelar sig 2079 på en svensk forskningsbas på månen där forskarna är övervakade av marinsoldater. Sverige är världsledande inom rymdforskning och först i världen med en permanent bas på månen. Under en expedition hittar forskarna en vägg av is i en grotta som de tar prover från. Men när väggen rasar samman stöter man på ett väsen som inte borde vara där.

Uwe Boll är känd framför allt för sina filmatiseringar av populära datorspel och det är många som skytt hans filmer som pesten. Men han har aldrig gett efter för kritiken utan gnetat vidare som en ardennerhäst. För några år sedan tröttnade Boll på belackarna och bjöd upp dem i boxningsringen där han vann samtliga matcher. Flera av filmkritikerna blev rätt hårt åtgångna och var chockade över hur allvarligt Boll tog på uppgiften.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: