Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Ingen Suspiria remake för Gordon Green

Publicerad av admin 14 aug 2013

Nu verkar det som spiken är slagen i kistan för remaken av Suspiria. Åtminstone för regissören David Gordon Green som ger upp sina planer med filmen.

suspiria dario argento

Det har varit tyst om planerna för uppdateringen av Argentos häxklassiker Suspiria. En film som hade fått med sig storstjärnor som Isabelle Huppert, Tilda Swanton och vår egen Michael Nyqvist. Filmen skulle regisseras av David Gordon Green (Pineapple Express) och hans manus uppgavs vara troget originalet men hade också en del nya scener. I början av året rapporterades dock att planerna stött på patrull i form av juridiska problem som gjorde att man inte kunde börja filma.

I en intervju med Esquire tar Gordon Green nu bladet från munnen och berättar att han inte kommer att göra någon ny Suspiria:

– Jag gladdes bara över tanken på att få göra något elegant, grafiskt och klassiskt i en tid där skräckgenren är upptagen med råhet och found footage. Jag vill ha något som går emot den trenden, men alla som är intresserade av skräckfilmer har inget intresse av detta just nu. Åtminstone inte där jag är involverad. Men kanske kommer någon annan att göra det.

Kommentarer

  1. 14 aug 2013: 15:16
    Danne

    Det var goda nyheter!!! Hoppas ingen annan tar över bara 🙂

Lämna en kommentar: