Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Fredagen den 13:e blir tv-serie

Publicerad av Rysarnytt 24 apr 2014

Vi får inte bara en ny Fredagen den 13:e nästa år, nu kommer även Jason Voorhees att terrorisera oss i tv-rutan. Enligt Deadline är man på gång med att göra en tv-serie baserad på karaktärerna och miljöerna i Fredagen den 13:e-filmerna.

jason-voorhees-friday-the-13th

Det rör sig alltså inte om en reboot av tv-serien Fredagen den 13:e (som inte hade med filmserien att göra) utan om en helt ny tv-serie baserade på filmerna. Enligt Deadline är det Emmett/Furla/Oasis Films och Crystal Lake Entertainment som står bakom projektet.

Seriens skapare Sean S Cunningham lanserade idén redan 2003 och han kommer att fungera som verkställande producent tillsammans med folk från EFO Films, Atmosphere Entertainment MM, Diversion3 Entertainment och Fox Entertainment. I Cunninghams version låg fokus på en grupp ungdomar som bor i en stad i närheten av Crystal Lake och där Jason mer fungerade som en bakgrundskaraktär.

Men vi vet i dagsläget inte hur handlingen kommer att se ut. Bill Basso och Jordu Schell skriver manuset för serien där Jason tydligen kommer att dyka upp i flera olika tidsperioder. Vi får se vad det kan innebära. Cunningham säger i alla fall i en kommentar så här om projektet:

”Jason Voorhees är synonym med genren och vi planerar att bygga vidare på detta arv med en provocerande och övertygande tolkning som utvecklar storyn som redan har fängslat miljoner över hela världen.”

Uppdatering [140425]
En av de inblandade i serien, Daniel Farrands, tar bladet från munnen på Fridays hemsida för att förklara vad snacket om tidsperioderna innebär. Det rör sig inte om någon tidsresa:

Vi kommer att undersöka Voorheesfamiljens ursprung, nämligen Pamela och Jason Voorhees, men att göra det med tillbakablickar i tidigare händelser som kommer att köras parallellt med nutidsstoryn. Det handlar absolut inte om någon tidsresa av något slag.”

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: