window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Dead Space blir film

Publicerad av admin 19 jul 2013

Electronic Arts planerar att göra en filmsvit av sin populära spacehorrorserie Dead Space, rapporterar Variety. Något regissörsnamn har dock inte nämnts ännu.

Dead space screen

Det har pratats länge om att göra en film av spelet men nu verkar det alltså som man har bestämt sig. Enligt Variety så ska manusförfattaren Justin Marks (Street Fighter: The Legend of Chun-Li) skriva ett manus till filmen och Neal Moritz (I am Legend) ska vara med och producera. Under en paneldebatt på Comic Con sa Marks bland annat att filmen inte kommer att vara helt trogen spelet och att han vill undvika en upprepning av filmer som Alien och Event Horizon. Han vill se en historia där huvudkaraktären står i centrum men att det ska vara anpassat efter filmmediet.

Vem som kommer att regissera är alltså fortfarande oklart. Men i våras berättade skräckmästaren John Carpenter att han var sugen på att göra en filmatisering av spelet. Carpenter är åtminstone en stor spelfantast men frågan är om det räcker. En ny The Thing i rymden låter annars som en rätt delikat idé.

Dead Space har hittills kommit ut i tre delar. Första spelet är recenserat här och andra här. I originalspelet följer vi ingenjören Isaac Clarke som får i uppdrag att reparera ett rymdskepp. Men han får en obehaglig överraskning när det visar sig att hela besättningen har lemlästats och smittats av en främmande parasit med förmåga att mutera sig.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: