Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Dario Argento crowdfundar sin nya film The Sandman

Publicerad av Rysarnytt 10 okt 2014

Som så många andra i branschen tvingas Dario Argento att finansiera sin nya film The Sandman med hjälp av crowdfunding. I en färsk promovideo berättar ll Maestro och punkikonen Iggy Pop mer om projektet och hur du kan stödja det.

dario argento iggy pop the sandman

Argentos kommande filmprojekt The Sandman utspelas i nutid men har kopplingar till den gamla germanska Sandman-myten. Men i Argentos film är The Sandman en maskerad seriemördare (Iggy Pop) som mördar sina offer med hjälp av en spetsig melonsked och behåller offrens ögon som troféer. I filmen följer vi en ung student vid namn Nathan som en julafton blev vittne till när hans mamma blev mördad av Sandman. Nathan dödade Sandman men en dag bevittnar han hur granntjejen blir överfallen av samme maskerade mördare. Händelsen tvingar honom ut på en mörk resa i sitt förflutna och alla hemligheter som finns begravda där.

Som ni hör rör det sig om en klassisk giallo. Enligt Argento själv är det en form av hyllning till hans gamla filmer och hans karriär (se klipp). Om det också rör sig om någon form av avslut från skräckmästaren låter vi vara osagt. Men det hoppas vi inte. I ett pressmeddelande hyllar Argento filmens manus och Iggy Pop och hoppas samtidigt att fansen är villiga att öppna sina plånböcker för att hänga med på resan:

“I was thrilled to read the script, because I recognized right away, this one was written for me. I’m so excited that for the first time in my career, I will be able to involve my fans so early in the process and have them play an integral role in my next film. Also, working with Iggy Pop is amazing! Such an interesting and intense personality! I would not even simply say “actor” that does not cover it. I would rather say ‘a unique presence’! Welcome to the unique world of The Sandman!”

Filmens manus är skrivet av David Tully (Djinn) och musiken kommer att komponeras av hans gamla huskompositör och trotjänare Claudio Simonetti (Goblin). Vill du vara en del i projektet och stödja II Maestro så hittar du mer info på Indiegogo. Här är en kul promotionvideo med Iggy och Dario.

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=ksJTyQM3kLI”]

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: