window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Call Girl-regissör tar sig an norrländsk trollhistoria

Publicerad av admin 4 sep 2013

Call Girl-regissören Mikael Marcimain ska ut i de norrländska skogarna och jaga troll. Enligt DN ska han filmatisera Stefan Spjuts spänningsroman Stallo. En bok om samisk mytologi, troll och mystiska försvinnanden.

Det är alltid skoj när nordisk mytologi blir föremål för filmskaparnas intresse. Många har sett Mikael Marcimains uppmärksammade och till vissa delar kontroversiella film Call Girl som kom ifjol. Nu lämnar han storstaden och 70-talets bordeller för de mystiska norrländska skogarna. Men det är knappast någon lugn och rofylld miljö som väntar.

Stallo är en skräckinjagande historia som hämtat inspiration från samisk mytologi. Romanen utspelar sig i Norrlands inland där ett barn försvinner under mystiska omständigheter och man misstänker att ett mystiskt väsen ligger bakom försvinnandet. Det kommer att bli en internationell spelfilm där inspelningen är planerad till 2014-15. Boken släpptes 2012 och har sålts till 15 länder.

stallo bok och film

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: