window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

BREAKING NEWS: Mytomspunnen porrautograf återfunnen

Publicerad av Rysarnytt 20 mar 2019

SEO Olsson är inte bara ägare av fantastiska Studio S Entertainment – han är även en välkänd mässprofil och ägare av exklusiva porrautografer. En av hans mer mytomspunna dyrgripar är autografen av vintageporrskådespelerskan Lisa de Leeuw. En autograf som många trodde var försvunnen men som Olsson efter mycket hårt och mödosamt arbete nu har återfunnit.

SEO Olsson – Studio S Entertainments leading man och en av våra mest älskade och välkända mässprofiler. Vi är många som haft turen att stöta på honom bakom filmmontrarna på Sci-fi-och bokmässorna i Sverige där han druckit cola, krängt film och bjussat på livsstilsråd men även tipsat om bästa tilltugg till favoritfilmerna. Något vi tacksamt tuggat i oss. Men rollen på Studio S kräver ju en inköpare med hårda nypor, näsa för affärer och en välutvecklad smak för film och på filmmässorna runt om i världen har han köpt in godbitar för Studio S räkning som tillfredsställt såväl finsmakare i kultursofforna som videovåldsnostalgiker och vintageporrvurmare.

Här får han Freddy Krueger alias Robert Englund att göra en improviserad kappa-gest (japanskt mytologiskt floddjur som bl a dök upp i Underwater Love) på Sci-fi-mässan i Stockholm.

freddy krueger

Sollentunamässan full med våld och porr

Nåväl, i sina vilda tonår kunde Olsson även dyka upp på ångande porrmässor i Svedala. I början av 80-talet så strålade han av en slump samman med vintageporrlegenden och Rysarnytt-favoriten Lisa de Leeuw (som tidigare uppgetts ha avlidit 1993, något som inte stämmer, reds anm) som bjöd honom på en personligt signerad filmposter. Svårt att tro att det är sant faktiskt. Har fortfarande inte riktigt smält det men nu har vi det svart på vitt. Lisa de Leeuw var här i Sverige på ett informellt blixtbesök 1982 utan kungliga handskakningar eller andra statsceremoniella inslag. Vi tar och spanar in ett klipp med Lisa från agentrafflet The Girl from S.E.X. från 1982 så vi får lite känsla för denna fantastiska noir-skådespelerska som är lätt att förväxla med Rita Hayworth.

Kolla in karatesnubbarna början och kom gärna med förslag i kommentarsfältet om vad som går att förbättra i koreografin. Johnny Wadd hade nog kunnat hantera dem hyfsat enkelt och Agent Lisa 38 DD är inte imponerad för fem öre. Men att den ena av dem har Chuck Norris-musche får man ändå ge lite kredd.

Porrmässan var en del av den numera nedlagda Sollentunamässan och på mässan var man varken rädd för att skylta med videovåld eller porr. En av det tidiga 80-talets mest spännande porrvåfflor var The Filthy Rich som sågs av fjuniga grabbar med folköl och Fib-Aktuellt i händerna (inklusive Rysarnytt & Co). När filmen kom till Sverige slog man på virveltrumman och promotade filmen på Sollentunamässan med Lisa de Leeuw som affischnamn (men egentligen var den stora stjärnan i filmen Vanessa del Rio, en annan Rysarnytt-favorit, reds anm). Vi kikar på ett klipp med del Rio och de Leeuw från The Filthy Rich som visar deras härliga samspel och kemi innan Herschel Savage dyker upp i solglajjor och skepparmössa och sabbar föreställningen. Eller ja, han gör väl rätt hyfsat ifrån sig.

Ocensurerade klipp av Cannibal Holocaust

Sollentunamässan hade slagit upp dörrarna med ladan proppad av stånd med film av de flesta kulörer. Både fin- och fulkultur. Filmentusiasten Olsson som frekventerade och spanade in det mesta av rörligt material redan på den tiden var en av besökarna och minns tillbaka på eventet.

– Det var filmtidningen Scandinavian Film & Video som arrangerade mässan, det måste ha varit någon gång i slutet av 1982 skulle jag tro. Bakom Scandinavian Film & Video stod då den gamla rallylegenden Picko Troberg (1938-2016) om det är någon som minns honom. Det var en massa utställare som sålde film och merch och man visade helt ocensurerade klipp av filmer som Cannibal Holocaust på tv-skärmar. Det var helt sjukt, minns SEO Olsson.

Men det var inte bara ocensurerat videovåld i mässhallarna. I ett avgränsat och barnförbjudet rum frestade porrmogulen L. Hagen med ett praktstånd där han serverade det senaste och hetaste från den internationella porrmarknaden. Gäst hos Hagge eller Hagen var ingen mindre än The Filty Rich-stjärnan Lisa de Leeuw. Olsson minns att han blev lite paff när han såg henne stå där ensam bakom montern.

– Det var 15 års-gräns och jag hade precis åldern inne då. Själva rummet var skyddat av mörka gardiner och man betalade en särskild biljett. När jag gick in där stod en tjej bland montrarna som jag kände igen direkt. Det var självaste Lisa de Leeuw som jag redan hade sett en del filmer med så det var verkligen en glad överraskning. Man var ju inte speciellt morsk och pratsam på den tiden så man såg väl lite tafatt ut men hon kom fram och började prata med mig. Hon var supertrevlig och frågade om jag ville ha en autograf. Och det ville jag ju så klart, berättar Olsson.

Om Olsson fick mersmak eller inte så var det en ändå rätt bra start på filmkarriären. Några år senare började han nämligen att jobba på porrfilmsbolaget Max’s Film som han senare köpte upp och drev innan han sålde allt och startade filmtidningen Stardust. Några månvarv senare var det dags för ytterligare ett hopp då han startade det numera väletablerade filmbolaget Studio S Entertaiment  2007 – döpt efter det legendariska videovåldsdebattprogrammet Studio S i SVT (som sändes 1980) som en hyllning till pionjärerna inom branschen. Vi tar och firar det med en bild på Lisa och Sue Nero. Vet inte när det här kan vara taget. Tidigt 80-tal skulle jag tippa, då videovåldsdebatten och Jan-Erik Wikström härjade som värst.

Lisas autograf

Men fram till nu hade Lisas mytomspunna autograf varit ”försvunnen”, så Rysarnytt har nästan haft svårt att tro att historien från mässan var sann. Men Olsson är ingen man som slirar på sanningen i sådana här viktiga ärenden. Ett handslag är ett handslag, en handskriven autograf av porrlegenden Lisa de Leeuw till Olsson är en handskriven autograf av porrlegenden Lisa de Leeuw till Olsson även om den legat djupt nedpackad och bortglömd i någon flyttkartong eller Konsumkasse. Här har vi den alltså. Lisa de Leeuw’s autograf. Av den personliga hälsningen att döma skulle man kunna tro att det var mer en än enkel autograf som Olsson bjussades på. Låter mer som bubbelbad och champagne på en lyxsvit på Sheraton Hotel i mina öron. Men jag kanske blandar ihop det med mina egna fantasier. Håll till godo! Snygg handstil är det dessutom.

Bonusklipp: Mycket sjukt klipp med Lisa de Leeuw och Joey Silvera från Oui, Girls (1981). Silvera har inte sin obligatoriska p-musche men han är inte så svår att känna igen om ni är hyfsat nyktra. Rätt trist och okarismatisk kille egentligen men Lisa är som vanligt strålande. Hon får stopp på bilen och måste fixa hjulet på bilen och Silvera dyker upp i en gammal folkbubbla. Men nån chevaleresk räddare i nöden kan man inte anklaga honom för att vara.

-Stefan Särnefält

Extra bonus: Rysarnytts Texas Chainsaw Chili som Rysarnytts Stefan Särnefält lagade tillsammans med Lisa de Leeuw i Austin, Texas i början av 80-talet efter Lisas Sverige-besök.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: