window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Fredagsskålen: I morgon smäller det!

Publicerad av admin 20 maj 2011: 15:11

2012 poster

AxeMonk
Dags för en fredagsskål igen! Upp med hakan och champagnekorkarna för i morgon smäller det. Ni har säkert läst om den amerikanske domedagsprofeten Harold Camping, 89, som förutspår världens undergång i morgon, lördagen den 21 maj. Gubben har suttit med bibel och miniräknare på sin kammare och kommit fram till detta magiska datum. I morgon är det alltså dags att ta farväl. Dessutom är det Jesus-marsch i Stockholm så det är bäst vi ser upp! Frågan är hur mannen med dom gräsliga polisongerna kommit fram till detta delikata datum. Men så här ligger det till, according to Camping: Siffran 5 står för ”försoning”, siffran 10 för ”fullkomlighet” och siffran 17 för ”himlen”. Tar man försoning och multiplicerar det med fullkomlighet och sedan multiplicerar det med himlen, i kvadrat, blir siffran 722 500. Alltså antalet dagar som har gått sedan Jesus korsfästes på Golgata. Harold Camping hävdar att domedagen ska inträffa på dagen 7 000 år efter att Noak gav sig ut och seglade med arken. Hmm, låter väl övertygande? Han påminner lite om Peter Dalle med räknesnurran i Lorry. Han säger till San Francisco Chronicle att han nästan trillade av stolen när han fick fram siffran.

Jag lutar mer åt att han surfade på olämpliga hemsidor. Ateisterna har dessutom kontrat med att fixa ett jätteparty på domedagen. Finns tydligen en Facebook-grupp för arrangemanget. Kruxet med Camping är att han redan -94 gjorde en liknande förutsägelse. Sen har vi ju förstås alla andra domedagsprofeter som spottat ur sig undergångsdatum med samma dåliga resultat. Hur många självmål kan man göra i en sån här viktig match? San Francisco Chronicle är förresten samma tidning som Zodiak-mördaren skickade sina krypterade meddelanden till på 60- och 70-talen som ni kanske minns. Jag misstänker starkt att Camping är den riktige Zodiak-mördaren som vill sopa bort alla spår med sina förutsägelser. Båda är krypteringsfetischister och har kroppsvätskorna i obalans. Åldermässigt ligger dom hyfsat nära varandra enligt vittnessignalement. Och omvandlar man bokstäverna i Harold Camping till hela primtal så får man fram Zodiakens stjärnbild. Nu blev ni skraja va? Kan inget om talmystik och stjärnbilder men jag tyckte det lät bra det där.

Men att leva med undergången runt kröken ställer som bekant saker och ting på sin yttersta spets. Det är mycket man vill hinna med innan hela skiten smäller. Pippa till exempel. Måste fan hinna med att pippa riktigt ordentligt. Som tyskarna i riksdagshuset i Berlin våren 1945. Men det är en del andra grejer man också måste ta tag i också. Som att hinna se alla filmer i boken ”101 skräckfilmer du måste se innan du dör”. Jag har några pärlor kvar att upptäcka i den. Sen måste man ju givetvis se The Warriors en sista gång innan hädanfärden. Fälla några tårar medan man sveper en konjak och puffar på en smällfet cigarr. Kolla in the best of Pluras kök och laga nåt smarrigt recept måste man också göra. Herrejösses vad gott käk han lagar i den programserien. Enda matprogram jag tittar på. Så vill man ha det i livet varje dag. Sen ska man givetvis dricka sina favoritviner och ett lass Franziskaner-weissbier. Plus några saftiga cocktaildrinkar. Lyssna på några favoritplattor på stenhög volym medan man dansar med bar överkropp. Däremellan måste man hinna med att pippa. Inga snabbisar. Ett ordentligt pippande ska det va. Böcker får man lägga åt sidan. Är på tok för tidskrävande. Möjligtvis hinner man lira lite Playstation nu när Sony öppnat kranarna igen. Dom har ju lovat att bjussa på ett gratislir.

Jävlar, det är alldeles för kort tid kvar! Kanske ska ringa Ärkebiskopen och be honom skjuta upp undergången med några välriktade böner. Han kan få en back Fraziskaner som tack för hjälpen om han lyckas. Munköl går hem i såna kretsar. Möjligtvis kan jag vaska fram ett gammalt 70-talsnummer av Fib-Aktuellt med nakenbilder på Christina Lindberg om han är påstridig. Ärkebiskopar kan bli oerhört aggressiva om dom inte får omedelbar behovstillfredsställelse i materiella angelägenheter. Jag sitter i direktkontakt med Fib-Aktuellts redaktion som säger att det enda jag kan få är en lättklädd semesterbild på den gamle Transportbasen Hasse Ericson där han sitter med solglajjor, cigarr och jättebuk på Kanarieöarna på 70-talet. Kanske nån som minns att han hamnade i blåsväder efter dom bilderna då LO uppmanat till bojkott av det Francostyrda Spanien. Ericson bodde dessutom på en anläggning ägd av Svenska Arbetsgivarföreningen. Nej, nu har jag inte tid att skriva mer. Har en del att ta tag i tills i morgon. Skål och ha en fortsatt trevlig fredag!

franziskaner

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: