window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Studio S släpper Sarno

Publicerad av admin 18 mar 2009: 20:53

Hallå där…

…SEO, Sven-Erik Olsson (eller Svan-Erik Olsen som dom säger på andra sidan Atlanten) på Studio S Entertainment som släpper 4xSarno på dvd. Först ut är den lesbiska vampyrrysaren Vampire Ecstacy och tjejdramat Baby Love. Därefter står Lifterskan och Swedish Wildcats på tur. Gillar man Harry Reems, Marie Forså och Christina Lindberg så finns det mycket gott i årets påskägg från Studio S. I fjol släppte ni också Joe Sarnos Jag en Oskuld 1 och 2. Håller svenskarna på att få upp ögonen för Sarno?

”Det känns så. Intresset för filmer bortom topplistorna bara ökar och ökar. För tio år sedan hade det varit lönlöst att släppa de filmer vi nu ger ut, men sedan dvd-boomen har svenskarna förvandlats till ett nyfiket folk som inte nöjer sig med bara ”Göta kanal 2”. Well… vissa av oss i alla fall. Och numera släpps ju alla Sarnos filmer under hans riktiga namn, så nu börjar folk lägga märke till vem han är. Tidigare använde han ett tiotal olika namn. I ”Fäbodjäntan” var han exempelvis krediterad som Lawrence Henning.”

Några särskilda tankar bakom valet av titlar?
”Givetvis! I tre av dem spelar Marie Forså huvudrollen och i ”Swedish Wildcats” representeras den vackra blågula fanan av Cia Löwgren, Solveig Andersson, John Harryson och Christina Lindberg i en mindre roll. Sexploitationfilmer måste ha namn för att sälja och är de svenska så är det jackpot. Christina Lindberg funkar allra bäst, men vi får se om inte fröken Forså kan ge henne en match.”

Vilken betydelse har Sarno haft för sexploitationgenren och synen på den ”den svenska synden” utomlands?
”Stor! Speciellt tack vare ”Jag, en oskuld” från 1968 med Marie Liljedahl, eller ”Inga” som den hette ”over there”. Den var en mycket större succé i USA än här hemma och anledningen till att var och varannan svenska fick heta just Inga i amerikanska filmer. Ta bara scenen i ”Ombytta roller” när Jamie Lee Curtis klär ut sig till svenska och kvittrar: ”I am Inga from Swiiiiiden!”

Någon personlig Sarno-favorit?
”Definitivt ”Lifterskan” med Forså och Harry ”Långt ner i halsen” Reems, som vi för övrigt ger ut i en 2-diskversion komplett med den ovanliga XXXversionen. Jag har sett en hel del p-rullar i mitt liv och ingen, verkligen INGEN, innehåller så äkta och njutningsfyllda sexscener som ”Lifterskan”. Det är omöjligt att inte smittas av sexglädjen. En perfekt
film för par!” Snart släpper ni fantastiska Bubba Ho-Tep med Bruce Campbell som oförglömlig Elvisimitatör samt kultrysaren Terror, känd från det ökända Studio S-programmet.

Hur ser det ut mer på skräckfronten framöver, något du kan avslöja där?
”Visst! Innan sommaren släpper vi Renny Harlins ”Prison” med Viggo Mortensen. Vi håller just nu på att spela in en intervju med Renny som ska ligga med på extramaterialet. Och till hösten/vintern följer vi upp vår dundersuccé ”Djävla djur” med ännu en box: ”Djävla djur 2– Nu ännu djävligare!” där bland annat ormskräckisen ”Ssssnake” kommer ingå. Och så har jag just köpt in en film med ledtrådarna ”Raimi” och ”3”, menmer törs jag inte säga innan jag har kontraktet i min hand… Möjligen om jag blir hotad. He he he… Hallå vad är det där Stefan? Nej, nej, ta bort förskäraren! Nej, Stefan jag vägrar säga något… Lägg ner kniven… Neeeeej…. AAAAARRRRGGGGGHHH!”

Stefan Särnefält [090318]

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: