Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Studio S släpper Christina Lindberg

Publicerad av admin 11 nov 2008: 21:03

Hallå där…

…Sven-Erik Olsson, SEO, på Studio S Entertainment som den 3 december släpper Christina Lindbergs Japanrullar Sex and Fury och Sexresan till Japan på dvd. Dessa har tillsammans med bland annat Thriller fungerat som inspirationskälla för Quentin Tarantinos Kill Bill. Den långa fighten i trappan och svärdduellen i snön är till exempel stulna från Sex and Fury. För alla sextokiga japaner var Sverige under 70-talet lika med Kurisuchina Rindobaagu alias Christina Lindberg.

Varför ger ni ut Lindbergs Japanfilmer?
Dels finns ju rent kommersiella skäl förstås. Alla Lindberg-filmer som släppts på dvd i Sverige har gått mycket bra. Och dels så är ”Sex and Fury” en filmhistoriskt viktig film, vilket inte minst bekräftas av att Tarantino lånade – eller stal, om man så vill – så mycket ur den till ”Kill Bill”. Desutom är detta en av mina kollegors, Nicolas, absoluta favoritfilmer.

Vad skiljer Japanfilmerna från filmerna hon spelade in i Sverige och Tyskland?
Vad gäller ”Sex and Fury” så skiljer det en hel del. Detta är visserligen också en sexploitationfilm, men det nakna är inte ett självändamål. Fighterna och hämndtemat är minst lika viktigt. Och budgeten är mycket högre än i hennes europeiska filmer. ”Sexresan till Japan” är mer lik hennes filmer gjorda i Sverige och Tyskland. Tämligen låg budget, så mycket sex det bara går och med nakenheten vagt kamouflerad av ett slags socialt budskap. Dock är filmen lite mer bisarr än Lindbergs europeiska filmer. Och den har mer humor. Ibland medvetet, ibland inte.

Varför var japanerna så tokiga i Lindberg?
Av samma skäl som män i andra länder älskade henne. Gud var på sällsynt gott humör när han tillverkade hennes kropp! Plus att Lindberg hade en oskuldsfull utstrålning. Hon var sexig utan att vara farlig. Vissa män gillar ”mansslukerskor”, vissa gillar den snällare sorten.

Talar man fortfarande om Kurisuchina Rindobaagu i Japan?
Jajamen! Det finns ungefär lika många filmer utgivna av henne i Japan som det gör i Sverige. Dock ej ”Sexresan till Japan”, den blir vi först i världen med att ge ut. Jag antar att det kommer komma en hel del beställningar från Japan till subdvd.com och andra svenska nätsajter när filmen släpps.

Kommer ni att ge ut något mer med Lindberg framöver?
Absolut! Redan i början av nästa år ger vi ut Joseph ”Fäbodjäntan” Sarnos ”Swedish Wildcats” från 1972, som i likhet med hennes japanska filmer aldrig visats i Sverige tidigare. Lindberg har visserligen bara en biroll här, men vi får chansen att se henne kroppsmålad som leopard, och det är ju inte så illa! En av Sarnos bästa filmer anser jag.

Stefan Särnefält [081111]

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: