window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Deus Ex Machina: Fadern

Publicerad av admin 19 jun 2013: 10:07

Theos ockulta mysterierhockeymaskhockeymaskhockeymaskhockeymask
Deus Ex Machina: Fadern
Författare: Ola Skogäng och Daniel Thollin
Förlag: Ekholm & Tegebjer

deus_ex_machina_fadern

Den som inte redan stiftat bekantskap med Theo, en människa förvandlad till björn, expert på ockulta mysterier och ägare till en antikaffär i Gamla stan, bör göra det omedelbart. Eftersom de tidigare böckerna är slutsålda får man antingen terrorisera förlaget/författaren om återutgivning eller kontakta närmsta bibliotek. Det räcker väl att höra titlarna på de tre första böckerna i serien om Theo för att inse att det är värt lite meck att lägga vantarna på Mumiens blod, De förlorade sidornas bok och I dödsskuggans dal? Gillar man äventyrshistorier kryddade med mumier, förtrollningar, förhäxade barn och gästspel av storheter som Swedenborg och Ahasverus (den vandrande juden) är det bara att kapitulera. Dessutom är det vältecknat som bara den.

Nu har Ola Skogäng släppt första delen i en trilogi om Theo i samarbete med Daniel Thollin. Deus Ex Machina:  Fadern. Det mesta är som förut även om man först måste vänja sig vid att en ny tecknare är inblandad. Det är lite mörkare och inte lika Tintin-slickt som i de tidigare böckerna (fast Theos egypteninspirerade Hawaiiskjorta hänger med), men snart känner man igen sig. Jag ska inte avslöja för mycket, men på baksidan utlovas att det här är den avslutande kampen med att en gång för alla häva Theos förbannelse. Upptakten lovar stort och jag hoppas bara att man inte tagit på sig en för stor kostym utan lyckas väva ihop alla trådar.

– Hanna Fjällman

Lämna en kommentar: