Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Universal fortsätter klassikerresan med Den osynliga kvinnan

Publicerad av Rysarnytt 27 nov 2019

Nästa år släpper Universal sin nyinspelning av Den osynliga mannen och nu följer man upp med en nyinspelning av Den osynliga kvinnan där Elisabeth Banks både kommer att regissera och spela titelrollen.

Enligt The Hollywood Reporter beskrivs Den osynliga kvinnan som en mix av Thelma & Louise och American Psycho. Filmmanuset har skrivits av Erin Cressida Wilson som skrev manuset till The Girl on the Train.

Den osynliga kvinnan är baserad på 1940-filmen med samma namn som hade en mer komisk och lättsam ton jämfört med de äldre versionerna av Osynliga mannen men den nya filmen verkar ju definitivt vara mer skräckfilm och action om man ska ge sig på en enkel tolkning.

Något sammanlänkat skräckfilmsuniversum à la Marvel är det dock inte tal om då Universal övergav dom ambitionerna efter floppen med Tom Cruise-mumien. Nu satsar man mer på enskilda skräckprojekt med dedikerade filmskapare. Nyligen berättade vi om att Universal ska sparka liv i Dracula-hantlangaren Renfield och att James Wan sätter elektroderna i Frankensteins monster. Nån form av the return of the iconic movie monsters.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: