Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Frankenstein och Renfield vaknar till liv

Publicerad av Rysarnytt 21 nov 2019

James ”The Conjuring” Wan ska ge sig på ikoniska Frankensteins monster medan Dexter ”Rocketman” Fletcher ska göra komedi av Draculas medhjälpare Renfield utifrån en pitch från The Walking Dead-skaparen Robert Kirkman.

Låter som ett kul dubbelprojekt. Men nu verkar det inte bekräftat med Frankenstein-projektet då infon bara fanns uppe en kortare stund på Varietys webb men som Bloody Disgusting dock hann att läsa innan den försvann. Den nya Frankenstein-filmen skulle produceras av James Wan och hans bolag Atomic Monster men något påtänkt regissörsnamn presenterades inte i artikeln.

Men att Universal gör en film om Dracula-tjänaren och insektsätaren Renfield tillsammans med Dexter Fletcher och Robert Kirkman var väl lite mer oväntat. Enligt Variety kommer Kirkman att vara med och producera filmen medan manuset har tagits om hand av Ryan Ridley (Rick and Morty). Det verkar vara någon sorts komedi som kommer utspelas i nutid i samma anda som mockumentären What We Do in the Shadows som landade rätt högt upp på Rysarnytts topplista 2014 Nedan oefterhärmlige Tom Waits som Renfield i Francis Ford Coppola’s mästerliga Dracula.

Tidigare var Universal igång med att skapa ett större skräckuniversum med alla sina sina skräckskapelser med bland annat Javier Bardem som Frankenstein men dom planerna dog snabbt när The Mummy med Tom Cruise floppade. Däremot har man tillsammans med Blumhouse spelat in en ny version av Osynliga mannen som kommer 2020 men något större sammanlänkat skräckuniversum verkar inte vara på gång. Men den som lever får se.

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: