Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Trailerpremiär för The Shining-uppföljaren Doctor Sleep

Publicerad av Rysarnytt 13 jun 2019

Nu har trailern för The Shining-uppföljaren Doctor Sleep släppts och det ser ut som The Haunting of Hill House-regissören Mike Flanagan kommer att bjussa finfin filmunderhållning.

Doktor Sömn Stephen King

Säkert en del som plöjt igenom Stephen Kings uppföljare till The Shining och det var väl ingen högoddsare direkt att det skulle film till slut av Doctor Sleep. Var till och med en en förhoppning i Rysarnytts recension av boken när den kom 2014. För ett år sedan fick vi besked om att en filmatisering var i görningen med Mike Flanagan bakom rodret och där Stephen King och Akiva Goldsman har varit med och producerat. Flanagan gjorde ju nyligen dundersuccé med Netflix-serien The Haunting of Hill House och dessförinnan har han levererat alster som Geralds Game, Hush och Oculus.

Nu har den första Doctor Sleep-trailern kommit med Ewan McGregor som den vuxne Danny och Rebecca Ferguson som vampyrkultledaren Rose the Hat. Och det ser faktiskt riktigt trevligt ut med många fina The Shining-flashbacks som håller Overlook-historien vid liv över Dannys plågade själ.

I Doktor sömn följer vi den vuxne Danny som brottas med alkoholen och sina inre demoner och som jobbar på ett hospis där hans förmåga att ”skimra” (shine) hjälper de döende på den sista resan, därav smeknamnet Doktor Sömn. Parallellt möter vi ett mystiskt vampyrliknande sällskap som livnär sig på ångan som kommer från personer som skimrar och till slut korsas sällskapets vägar med Dannys som samtidigt möter en flicka med liknande egenskaper som han försöker rädda från vampyrkulten. I november blir det premiär för Doctor Sleep.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: