Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Trailer för Hereditary-regissörens Midsommar

Publicerad av Rysarnytt 7 mar 2019

Hereditary-regissörens nya film Midsommar handlar om ett par som åker till Sverige för att fira svensk midsommar men som hamnar i klorna på en religiös kult. Nu har den första trailern för filmen kommit!

Midsommar 2019 Ari Aster

Fjolårets skräcksnackis i fikarummen på arbetsplatserna, Hereditary, fick många inklusive Rysarnytt att öppna en ny öl och skriva goda omdömen på fyllan. Hereditary blev till och med av Rysarnytt utsedd till årets bästa skräckfilm, även om det kanske inte var så himla skrämmande.

Nåväl, nu är regissören Ari Aster tillbaka med en ny skräckfilm där skådeplatsen är Sverige och som har den svenska titeln Midsommar. I filmen utforskas midsommarfirandets mörka mytologiska rötter där ett par åker till Sverige i tron att fira en traditionell svensk midsommar men som istället hamnar i klorna på en galen religiös kult.

Förutom internationella skådespelare ser vi en hel del svenska aktörer, som Gunnel Fred och Liv Mjönes. Nu har den första trailern kommit och det påminner mer om The Wicker Man än en vanlig gammal svensk midsommar med knätofsar och små grodorna får man väl säga. Men lite Fäbodjäntan-vibbar får man fast den är inspelad i omgivningarna runt Budapest i Ungern. Men man kanske har plockat med någon magisk lur som blåser förföriskt runt stugknutarna som en diskret hyllning till Joe ”Fäbodjäntan” Sarno?

Någon midsommarpremiär blir det hur som helst inte. Filmen får amerikansk biopremiär den 9 augusti. När den går upp här hemma verkar inte bestämt än.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: