Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

The Shining-uppföljaren Doktor sömn blir film

Publicerad av Rysarnytt 14 jun 2018

Stephen Kings uppföljare till The Shining som kom häromåret med titeln Doktor Sömn ska nu bli film. I huvudrollen som Danny Torrance kommer vi se Evan McGregor.

doctor sleep stephen king the shining

Var kanske inte helt otippat att det skulle film av The Shining-uppföljaren Doktor sömn. Var till och med en en förhoppning i Rysarnytts recension av boken när den kom 2014. Nu skriver Variety att Ewan McGregor kommer spela huvudrollen som Danny Torrance i filmversionen av Doktor sömn. Filmen kommer att regisseras av Mike Flanagan – en kille med filmer som Geralds Game, Hush och Oculus i liksäcken.

I Doktor sömn följer vi den vuxne Danny som brottas med alkoholen och sina inre demoner och som jobbar på ett hospis där hans förmåga att ”skimra” (shine) hjälper de döende på den sista resan, därav smeknamnet Doktor Sömn. Men parallellt möter vi ett mystiskt vampyrliknande sällskap som livnär sig på ångan som kommer från personer som skimrar och till slut korsas sällskapets vägar med Dannys.

Inte så mycket The Shining även om Overlook Hotel vilar som en våt filt över Dannys plågade liv. Vi håller tummarna att Flanagan gör nåt riktigt skoj av historien.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: