window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Favoritscener: Elvis möter Elvis i Bubba Ho-Tep

Publicerad av Rysarnytt 3 mar 2023

Fredag igen och läge att kabla ut en favoritscen i etern. Förra veckan körde vi Cropsys first kill i The Burning. Denna vecka har vi plockat en favoritscen ur Don ”Phantasm” Coscarelis underbara skräckkomedi Bubba Ho-Tep (2002). Finns bara en äkta Elvis-imitatör och det är Bruce Campbell.

bubba ho-tep

Bruce Campbells bästa roll vet ju alla är den som Elvis/Sebastian Haff i Bubba Ho-Tep från 2002. I denna charmiga scen filosoferar Elvis över livet i en bil omgiven tillsammans med sitt grabbgäng på väg att kolla in en Elvis-imitatör i en liten amerikansk håla. Hela filmen är magisk och scener med speciella platser i mitt hjärta är många. Ordet mysig är överanvänt år 2023 men jag inte annat än kalla Bubba Ho-Tep SVINMYSIG. Regissören Don Coscarelli gjorde allt rätt med liten budget. Musiken, humorn men såklart främst skådisarna.

Stjärnan Ossie Davis lyser starkast tillsammans med Campbell. Tyvärr är denna scen utan Ossie Davis. Men njut nu av ett klipp med b-filmsmagi denna fredag. Och se för i helvete Bubba Ho-Tep om du inte sett den!

-Mikael Jonsson

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: