Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Eli Roth filmar spelet Borderlands

Publicerad av Rysarnytt 21 feb 2020

Säkert många av er som roats av serietidningsinspirerade dator- och tv-spelet Borderlands galna äventyr. Någon tanke på att det skulle bli överfört till film kanske inte lika många haft. Men det är precis vad Eli ”Hostel” Roth fått i uppdrag av Lionsgate att göra tillsammans med Tjernobyls skapare Craig Mazin.

Åtminstone enligt Deadline är en filmatisering med Eli Roth vid rodret på gång redan nu under 2020. Det hyllade spelet Borderlands är ett slags futuristisk Mad Max-äventyr i spel- och serietappning där man spelar en vault hunter som slåss mot det mesta som kommer i ens väg på olika planeter, främst bisarra banditgäng men även storföretag och groteska jättemonster. Underhållande och barnsligt med många säregna och bisarra karaktärer man möter längs vägen.

Finns en recension av spin-offen Borderlands: The Zombie Island of Dr Ned från 2009 att läsa för den som vill – så serien och DLC-utgåvorna har hållit igång ett tag. Senaste delen i serien Borderlands 3 släpptes ifjol och fick som tidigare gånger recensenter att ta av sig hattarna. Hur som helst, Borderlands är ett spel som gått hem hos många och tydligen även hos Lionsgate och regissören Eli Roth:

– Jag är så himla uppspelt över att dyka ner i Borderlands värld och jag kan knappast göra det med ett bättre manus, producentteam och studio. Jag har ju jobbat länge och framgångsrikt tillsammans med Lionsgate. Då vi vuxit upp tillsammans har allt jag gjort i filmväg lett fram till det här stora projektet. Jag ser fram emot att överföra min egen energi, mina idéer och min vision till spelets vilda, roliga och oändligt kreativa värld, säger Eli Roth i en kommentar.

Bakom utkastet till manuset står ingen mindre än Craig Mazin – mannen bakom hyllade tv-serien Tjernobyl (2019). Lionsgate tror så klart på dundersuccé och säger så här om formeln Mazon & Roth:

– Med Elis vision och Craigs manus tror vi att vi har knäckt koden för att överföra Borderlands anarkistiska värld till stora duken. Det kommer att bli en fräsch och slagkraftig filmisk upplevelse för både filmpubliken och spelfansen, säger Lionsgate’s vd Nathan Kahane.

När den landar i färdigt skick vet vi inte än, kanske någon gång under 2021 om planeterna står i rätt konstellation. Men det känns lite svårt att inte vilja se det här spektaklet på stor duk, eller hur?

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: