Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Dario Argento på Sverigebesök och visar nya filmen Dark Glasses

Publicerad av Rysarnytt 30 sep 2022

Håll hårt i hatten! Lördagen den 1 oktober gästar skräckkungen Dario Argento filmfestivalen Monsters of Film för att visa sin nya film Dark Glasses på biografen Skandia i Stockholm.

Dario Argento master of horror

Dark Glasses verkar vara en klassisk giallo och konstigt vore ju annars om inte allas vår favoritgiallomästare inte skulle återvända till det han är bäst på. En mördare med smak för garrottering söker och finner sina offer bland Roms sexarbetare och polisen står handfallen? Låter som en rätt sleazy giallo-upptakt som inte är helt obekant för oss giallo-älskare. Även om Dario Argento uppnåt den aktningsvärda åldern av 82 år så kommer vi säkert känna igen formler från hans gamla genialiska varumärke.

I skrivande stund verkar det fortfarande finnas biljetter kvar till visningen som även inbegriper en Q&A med Argento så passa på att köpa biljett på direkten om du är i kungliga huvudstan. En skräckfilmskväll du garanterat inte kommer att ångra. Argento har även en av huvudrollerna i Gaspar Noés drama Vortex som visas tidigare på lördagen.

Läs mer om Dark Glasses på Monsters of Films webbplats här:

Dark Glasses Monsters of Film

Rysarnytt tipsar om sina bästa Argento-filmer

För ett stort antal månvarv sedan då Zeb Macahan och Satangkai rökte fredspipa framför lägerelden i västernserien Familjen Macahan listade Rysarnytt sina bästa Dario Argento-filmer. Vi är rätt säkra på att den listan fortfarande håller i en debatt med fanatiska videovåldsmotståndare utan att vi behöver be om ursäkt eller sätta på oss giallo-hatten och dra på oss våra svarta skinnhandskar igen.

Rysarnytts Argento-lista

Ronny Svenssons Argento-lista

För ytterligare ett antal månvarv sedan förärade Argento-kännaren och Nils-Petter Sundgrens arvtagare Ronny Svensson Rysarnytts läsare med en lista över sina fem bästa Argento-filmer. Missa inte vilka Argento-filmer som han håller högst.

Ronny Svenssons fem Argento-favoriter

Trailern till Dark Glasses

Är du ute efter Argento-filmer?

Kolla in Studio S Entertainments utgivningar där hittar du några av Dario Argentos bästa filmer plus en hel del annat skräck- och kultgodis.

Studio S Entertainment – Dario Argento

Studio S Entertainments SEO Olssons 5 bästa Argento-filmer

1. Opera (1987)
2. The Bird with the Crystal Plumage (1970)
3. Suspiria (1977)
4. The Stendahl Syndrome (1996)
5. Tenebrae (1982)

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: