Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Rosies pepplista 2012 part 1

Publicerad av admin 13 jan 2012: 13:56

Anno 2011 var kanske inte det bästa året för skräckfilm i mannaminne, så höjer vi nu istället blicken framåt mot 2012 där trenden är prequels (Prometheus, [REC] 3) sequels (Underworld Awakening) och bröderna Grimm (Witch Hunters, Snow White and the Huntsman). Vi kollar in trailers och bedömer vad som får oss att rysa i år, ända från ett fullproppat januari till The Z Wars i december!

The Devil Inside
Exorcistrulle som filmades redan 2009 men som uppvisar en lovande trailer. Om en ung kvinna som försöker reda ut varför hennes mamma dödade tre människor för 20 år sedan. Hon involverar två exorcister för att undersöka om demonerna som mamman påstår att hon är besatt av kan ja….exorceras (se där, ett nytt verb!). Som sagt ser trailern lovande ut med chockeffekter och obekväma ställningar, men tyvärr är alla exorcistfilmer för evigt dömda att jämföras med en viss liten film från 1972. Stor hit i USA.

Underworld Awakening
Första och andra filmen var briljanta, med en svag trea och vad som nu verkar vara en ännu svagare fyra. Vampyren Selene återvänder efter femton år i koma och upptäcker att hon har en dotter som är en hybrid mellan vampyr och Lycan. Samtidigt håller ett företag på att utveckla superlycans som hotar både vampyrer och mänskligheten. Endast för trogna fans.

The Grey
Efter en flygkrasch tvingas några oljeriggsarbetare att överleva i Alaskas iskalla vildmark. Snart upptäcker de att de är jagade av en flock människoätande vargar och kampen mot både vargar och kannibalism kan börja. Producerad av bröderna Scott vilket höjer pepp-nivån några tusen grader.

Piranha 3DD
Efter den något oväntade framgången med Piranha 3D producerades en uppföljare snabbt som attan med både större fiskar och fakebröst. Ett år efter attackerna i Lake Victoria har nu pirayorna fått tillgång till stadens avloppsystem, swimmingpools och det stora äventyrsbadet Big Wet. Fakta: producenterna gjorde en undersökning vilken stjärna publiken helst ville se bli uppäten av pirayor. Entré David Hasselhoff, som fick en liten roll i filmen. Lite smyg-pepp känner i alla fall denna skribent inför den stundande 3D-festen.  Med Hasselhoff, tuttar och tusentals onda småfiskar kan det inte bli annat än skoj.

The Woman In Black
Daniel ”Harry Potter” Radcliffes första vuxenroll på bio. I denna gotiska spökhistoria spelar han en advokat som på en klients begäran åker till ett ödsligt hus på landet som sägs vara hemsökt. Hittills har den tre plus: snygg trailer som påminner om de senaste årens spanska skräckfilmer, producerad av Hammer Films och regissören James Watkins vars senaste film var hyllade Eden Lake.

The Innkeepers
Två anställda på ett enligt ryktet hemsökt hotell börjar tillsammans med ett alkoholiserat medium undersöka mystiska händelser. Regissören Ti West gjorde kultrullen The House of the Devil, och trailern till The Innkeepers visar upp gott om läskigheter. 80-talsbaben Kelly McGillis som spelar mediumet var med i excellenta Stake Land, och vi får hoppas att The Innkeepers når samma höjder!

The Raven
Den fiktiva historien om hur en polis i 1890-talets Baltimore upptäcker att en seriemördare härmar Edgar Allan Poes böcker. Med hjälp av Poe själv måste han lyckas lösa mysteriet innan mördaren slår till igen. Regissören James McTeigue debuterade med underbara V for Vendetta.

Hansel and Gretel: Witch Hunters
Rysarnyttfavoriten och regissören Tommy Wirkolas första amerikanska produktion. Det har gått femton år sedan Hans och Greta hade sin lilla traumatiska incident i pepparkakshuset och de är nu häxjägare på heltid. På bloggen shocktillyoudrop.com utlovar Wirkola ” Blood and gore and action, all the stuff that I love. (…) It’s definitely an R-rated movie, the first draft has a lot of blood and guts. First and foremost, it’s an action movie, I think, with horror elements. And of course some dark humor as well. But the action and horror are the most import feelings I want.” Vi väntar med spänning, men tyvärr tillkännagavs i veckan att premiären skjuts upp till våren 2013.

Hansel and Gretel: Witch Hunters

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: