Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Rosies alternativa skräckfilmslista 2011

Publicerad av admin 30 dec 2011: 12:14

Nu när vi ska sammanställa 2011 års bästa skräckfilmer inser vi att det varit lite tunt med riktigt bra skräck under året som varit. Därför tänkte jag göra en lite alternativ lista och nämna de filmer som varit roligast, sämst och på andra sätt värda lite uppmärksamhet.

Rosie Gibson
The Resident
Hammer films första film på över 30 år! Med Christopher Lee i en av rollerna! Kunde peppen bli större? Men den totala lyckan solkades när historien om en kvinna som blir förföljd av sin hyresvärd inte riktigt lyckades leva upp till äkta Hammer-nivå. Men alla filmer med Christopher Lee är per automatik bra så The Resident kvalar in på listan med brasklapp om lätt besvikelse.

The resident poster skräckfilm
Rubber
Historien om det telekinetiska hjulet Roberts blodiga härjningar i den Kaliforniska öknen förtjänar en definitiv plats på listan över mest intressanta filmer. Om den bara hade handlat mer om Robert och inte haft en tråkig bihandling skulle den ha förtjänat en självklar plats i topp-tre-listan.

Rubber DVD omslag
Black Swan
Tyll, sex och psykoser var en mix som gick hem hos Oscarsjuryn. Likt en lök som skalas utvecklas Black Swan, ju mer man tänker på den desto galnare blir man själv.

black swan movie

The Thing
Hypad prequel till John Carpenters hyllade mästerverk från ´82. Mer CGI, slafs och aliens men mindre spänning och klaustrofobi än originalet.


The Rite
Anthony Hopkins och Rutger Hauer regisserade av Mikael Håfström? Ja tack! Men med Hopkins som gått på Hannibal-autopilot sedan….ja, Lammen Tystnar och med scener knyckta ur varenda exorcism-rulle som någonsin gjorts blir det läskigaste resultatet postern.

The Rite poster skräckfilm
Stake Land
Egensinnig liten vampyr-indiepärla med en oigenkännbar Kelly McGillis som nunna. Årets mest underskattade skräckis som vann People’s Choice Award vid Torontos filmfestival.

Stake land vampyrer
Trolljägaren
Efter Tommy Wirkolas framgångar visar Norge igen vart skåpet skall stå. En fantastisk mockumentary, ett barn av Blair Witch och nordisk mytologi med årets fulaste troll kvalar lätt in på topp-tre-listan!

trolljägaren

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: