window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Psalm 21 tävling

Publicerad av admin 2 nov 2010: 00:49

Halloweentävling avslutad

Rysarnytts och CCV Entertainments prästskräcktävling är nu avslutad. Fem vinnare har dragits som får två biobiljetter var till den nya svenska skräckfilmen Psalm 21. Vinnarna meddelas per post under veckan. Här är de rätta svaren:

c.Omen
b.Att han ville ligga med dottern under en tidigare bikt
d.Fanny och Alexander
b.God Morgon Sverige

***

Horns up! Präster som brottas med djävlar och demoner i skräckfilmer gillar vi skarpt. Helst med Max von Sydow. Vi sväljer dom med hull och krage och sköljer ned med Chianti. Nu är det äntligen dags för en prästskräcktävling på Rysarnytt. Fredagen den 5 november går den psykologiska skräckthrillern Psalm 21 med bl a Jonas Malmsjö och Per Ragnar i rollerna upp på biograferna. Filmen är regisserad av Fredrik Hiller och vi följer Stockholmsprästen Henrik Horneus (Malmsjö) som hemsöks av fruktansvärda mardrömmar om sin döde mor. När han får reda på att hans far (Ragnar) avlidit under mystiska omständigheter bestämmer han sig för att bege sig upp mot Borgvattnet för att nysta upp trådarna kring faderns bortgång.

Rysarnytt arrangerar i samband med biopremiären en Psalm 21-tävling tillsammans med CCV Entertainment där ni har chansen att tävla om tio biljetter till filmen. Fem pristagare dras som får dela på två biljetter var. Det ni behöver göra är att svara rätt på fyra prästskräckfrågor och skicka in svaren till Rysarnytts Psalm 21-tävling så är ni med i dragningen. Glöm inte att uppge namn och geografisk adress i mejlet. Tävlingen pågår fram till 31 oktober. Crucifx up!

1.I vilken film genomborras en präst av ett flygande järnspett?

a.Exorcisten
b.Staden med Levande Döda
c.Omen
d.The Sentinel

2.I en scen i Huset som Gud glömde 2 stänker prästen vigvatten på den demonbesatte sonen i den hemsökta familjen som då byter skepnad till dottern. Demonen anklagar sedan prästen för vad?

a.Att han inte tror på Gud
b.Att han ville ligga med dottern under en tidigare bikt
c.Att han besöker prostituerade i smyg när han får en stund över
d.Att han stulit pengar ur kollekten

3.Jonas Malmsjös farsa spelade kyrkans man i en känd svensk film. Vilken?

a.När det gick för Kyrkoherden aka Kyrkoherden
b.Nattvardsgästerna
c.Fäbodjäntan
d.Fanny och Alexander

4.Per Ragnar verkar ha fått blodad tand för skräckgenren. Men vilket lättsamt underhållningsprogram ledde han på SVT under en period på 80-talet?

a.Karusellen
b.Godmorgon Sverige
c.Nöjesmaskinen
d.Fräcka Fredag

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: