Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Friday the 13th tävling

Publicerad av admin 2 feb 2009: 17:47

Friday the 13th tävling avslutad [090215]

www.fridaythe13thmovie.com

Rysarnytts och United International Pictures Friday the 13th tävling är nu avslutad och vi har dragit fyra lyckliga vinnare i tävlingen. Frågorna visade sig inte var helt självklara. Men kan man sin Jason vet man vad han har haft för sig genom åren. Motiveringarna har varit både finurliga och genomtänkta och det har varit mycket svårt att dra vinnarna. Men det var den djupa identifikationen med Jason-gestalten som till slut fick juryn på fall och lägga undan macheten. Den omutliga juryn har bestått av Rysarnytts Stefan Särnefält och Micke Jonsson. De lyckliga vinnarna är:

1: pris: John Rörland, Märsta: Jason datormus med musmatta plus 2 biobiljetter
Motivering: ”Jag gillar Jason pga hans tragiska bakgrund som också är motivet för hans hemska dåd. Han var ju mongolid och drunknade för att lägerledarna hade sex och inte höll koll på barnen och sedan fick han se sin kära (mordlystna) mamma bli halshuggen. Naturligtvis kan inte såna oförätter gå ostraffade så han hämnas genom att bli ett levande preventivmedel och hacka alla tonåringar till småbitar så fort de tar av sig byxorna. Lite hårt kan tyckas men som motiv för en massmördare på film ändå ganska solklart varför han är bitter. Varken Leatherface, Hannibal eller Michael Myers har så solklar motivering till sina illdåd… Som grädde på moset så är han också väldigt uppfinningsrik och hittar på nya sätt att ta kål på folk hela tiden. Perfekt filmskurk!”

2: pris: Kent Nilsson, Bjuv: Jason datormus med musmatta plus 1 biobiljett
Motivering: ”Min motivering är att jag har aldrig vunnit någon sån här tävling samt jag behöver verkligen en ny datamus samt en ny snygg musmatta!! Plus att jag älskar filmerna! Sen är jag nyligen arbetslös med så ett par biobiljetter hade inte suttit fel till mig och min son då det är hög tid han lär sig hur mord ska gå till på film :D”

3: pris: Alexander Gabrielsson: 1 biobiljett
Motivering: ”Varför ska jag vinna jo, för att jag ser ut som Jason utan mask. I need the mask!”

4:e pris Thomas Andersson, Stockholm: 1 biobiljett
Motivering: ”Jasons hockeymask var det närmaste jag under min ungdom kom en idrottsrörelse – och den har därför säkerligen räddat mig från all möjlig jordisk förtappelse.”

Rätt svar:
1. I vilken del i serien tar Jason på sig hockeymasken för första gången?
b. Fredagen den 13:e del 3
2. I en film svingar Jason en tjej in i ett träd. Tjejen är insvept i vad?
c. Sovsäck
3. Vilket mordvapen har Jason aldrig använt sig av i någon film?
d. Fiolstråke

Ett stort grattis till priserna dom kommer med posten under veckan!

*******

Beware bleeders! Friday the 13th is getting closer! Det är dags att återvända till Crystal Lake och lägereldarnas tid. Fredagen den 13:e februari släpps mannen med den berömda hockeymasken lös igen. Rysarnytt presenterar i samband med biopremiären en unik Friday the 13th tävling tillsammans med United International Pictures. Ni har chansen att vinna datormus och musmatta med Jason-motiv plus biobiljetter. Det enda ni behöver göra är att svara rätt på tre frågor samt skriva en kort motivering till varför ni gillar eller vad det är som skrämmer med Jason.

Friday the 13th 2009 är en re-imaging av den gamla rysarklassikern från 1980, regisserad av Marcus Nispel. Bakom linserna återfinns ingen mindre än Daniel Pearl, mannen bakom fotot till originalversionen av The Texas Chainsaw Massacre. Pearl stod även för fotot i Nispels nyinspelning av Chainsaw som kom 2003.

I sökandet efter sin försvunna syster hamnar Clay Miller i omgivningarna runt Crystal Lake. Där stöter han på collegetjejen Jenna som är ute på en semestertripp med ett gäng klasskamrater. Trots varningar från den lokala polisen och ortsbefolkningen beger sig Clay och Jenna ut i de mörka skogarna, ovetandes om att de är hemvist för en av historiens värsta massmördare; Jason Voorhees. His name was Jason… and today is his birthday!

1:a pris: Jason datormus med musmatta plus 2 biobiljetter
2:a pris: Jason datormus med musmatta plus 1 biobiljett
3:a pris: 1 biobiljett
4:a pris: 1 biobiljett

1. I vilken del i serien tar Jason på sig hockeymasken för första gången?
a. Fredagen den 13:e del 2
b. Fredagen den 13:e del 3
c. Fredagen den 13:e del 4
d. Fredagen den 13:e del 5

2. I en film svingar Jason en tjej in i ett träd. Tjejen är insvept i vad?
a. Filt
b. Björnfäll
c. Sovsäck
d. Människohud

3. Vilket mordvapen har Jason aldrig använt sig av i någon film?
a. Harpungevär
b. Bastusten
c. Båtshake
d. Fiolstråke

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: