Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

London Zombie Epidemic

Publicerad av admin 2 aug 2011: 18:41

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: London Zombie Epidemic
(Devils Playground)
Utgivningsår: 2011
Regissör: Mark McQueen
Skådespelare: Craig Fairbrass, Danny Dyer, Jaime Murray m fl
Distribution: Njutafilms

 

Stefan Särnefält
Ett läkemedelsföretag har använt sig av 30 000 försökspersoner inför lanseringen av en ny medicin. Alla utom en kvinna vid namn Angela Mills förvandlas till zombieliknande monster. Mills verkar vara immun mot infektionen och läkemedelsföretagets torpeder är ute efter henne i jakten på botemedel samtidigt som horder av blodtörstiga ”zombier” rasar runt i London.

London Zombe Epidemic är en mycket brittisk film som vill vara mycket 28 Dagar Senare. Jag gillar den brittiska lite skitiga realismen. Den har ganska välgjorda goreeffekter, snyggt foto och lite ursinniga smittbärare som morrar på rätt duktigt. But thats all. Annars är det en rätt spänningslös epidemirulle där det hela utvecklar sig till ett sömnpiller med ointressant småtjafsande mellan karaktärerna om hur dom ska ta sig vidare och såna grejer. Däremellan droppas det lite zombieattacker för att hålla tittaren på gott humör.

Filmen är för dåligt berättad och tar aldrig riktig fart eller ger någon övergripande katastrofkänsla. Det är läkemedelsföretaget mot smittbärare och en grupp förvirrade överlevare som är rätt taskiga i sina roller. Craig Fairbrass och Danny Dyer är dock stabila och levererar bra. Läckra Jaime Murray, som spelade psykopattjejen i säsong 2 av Dexter, har en mindre roll men är förvånansvärt blek. Hade hoppats på lite sköna urladdningar från henne. I Dexter var hon en jackpot. London Zombie Epidemic kanske kan tillfredsställa det mest utsvultna zombiefreaket men själv kände jag mig otillfredsställd.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: