Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Spel: Wolfenstein: The New Order kommer i år

Publicerad av admin 9 maj 2013

Ett nytt Wolfenstein är under utveckling med titeln Wolfenstein: The New Order. Bakom spelet står svenska MachineGames och det ser ut att bjuda på en hel del underhållande äventyrsgodis.

wolfenstein-frau-engel

Det har gått fyra år sedan senaste Wolfenstein men nu är det dags att damma av den klassiska serien igen som drog igång FPS-genren 1992. Med ett alternativt scenario. Wolfenstein: The New Order utspelas i en alternativ värld under 1960-talet med nazisterna vid makten efter att de vunnit kriget. I centrum står som tidigare B.J. Blazkowicz som efter att ha legat i koma vaknar upp på en mentalinstitution i London. Och det är en värld Blazkowiz och vi alla minst av allt önskar oss: nazistparader, tre meter höga mechs som upprättar ordningen och hakorsflaggor som vajar överallt. Och nazisterna har redan varit på månen. I ett pressmeddelande som spelsajten Fragzone publicerat säger Jens Matthies, creative director på MachineGames, så här om spelet:

-Vi är mycket glada över att ge alla gamers ett nytt kapitel i Wolfenstein-serien. Som fans av serien är det en ära att jobba med spelet och vårt team drivs av att skapa ett oförglömligt action-äventyr som kommer göra fps-fans stolta.

wolfentein-the-new-order-screen

Wolfenstein börjar visserligen i London men det kommer att bli en hel del andra spännande miljöer att utforska också, bland annat höga berg i Polen och katakomber i Berlin. Sedan kommer man att kunna att ratta en rad fordon, som bilar och mechs. Sedan får vi förhoppningsvis lite bisarra ockulta inslag som seden bjuder i Wolfenstein-konceptet. MachineGames har valt att inte plocka in något mulitplayer utan kör stenhårt på singelplayer-biten.

Gamereactor har lirat en demo av spelet och ger den fyra eldar och skriver att ”överlag känns Wolfenstein: The New Order som ett lovande, skönt överdrivet actionspel med minnesvärda karaktärer och roliga vapen”. Mot slutet av året får vi se resultatet då spelet släpps till PC, PS3 och Xbox 360. Nu tar vi och kollar in en teaser för nya Wolfenstein.

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=p9vXzCV4g4s” rel=”0″]

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: