Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Vittra – premiär för ny svensk folkloreskräck

Publicerad av admin 21 sep 2012

Vi är mest vana att bli matade med nordisk folkloreskräck av vårt kära grannland i väst. Men nu verkar det som vi är beredda att ge norrmännen en match i nordisk mytologi. Vittra heter filmen.

wither

I fjol kom svenska Marianne och även om den inte kunde rubba norska Trolljägaren på folkloretronen så kanske independentfilmen Vittra kan bjuda upp Thale till dans. Vittrorna är väsen som lever i underjorden osynliga för människorna. Stör man dem blir de livsfarliga. En slags motsvarighet till den norska huldran som vi möter i Thale. Och visst gillar vi när man vårdar vårt förtrollande kulturarv på det här sättet.

Enligt sajten Nordic Fantasy så får Vittra, eller Wither som den heter på engelska, premiär på FFF i Lund nästa vecka och den kommer att visas offentligt både i Sverige och utomlands under 2013. Filmen handlar om ”några vänner som ska spendera helgen i ett avlägset och till synes övergivet hus djupt inne i skogen. Under ankomstfesten börjar en av tjejerna att må dåligt och förvandlas snart till en främmande varelse som har sitt ursprung i den nordiska mytologin. Kaos utbryter och gruppen kämpar plötsligt för sina liv. Natten fortsätter men skräcken har bara börjat eftersom deras närvaro har släppt lös onaturliga krafter som kommer att tvinga dem att göra vad som är nödvändigt för att överleva”.

Vittra är regisserad av Sonny Laguna och Tommy Wiklund, och Laguna jämför den med Evil Dead där vi kan förvänta oss stora doser skräck, action och spänning. I filmen ser vi bland andra Johannes Brost (Besökarna), Lisa Henni (Snabba Cash), Amanda Reberg (Små mirakel och stora) och Anders Hellquist, ett gammalt muskelpaket som vi minns från Mats Helge Olssons golden years. Nogsnackat, nu tar vi och kollar in trailern som bjussar på fint folkloregore.

Kommentarer

  1. 30 sep 2012: 09:48
    Tony J

    Denna ser man verkligen fram emot!!! ser ju görbra ut. Lite som en svensk Evil dead =)

Lämna en kommentar: